Weekendafsluiting rotonde Groenezoom

04 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Weekendafsluiting rotonde Groenezoom

DORDRECHT - Van vrijdag 31 juli 20.00 tot en met maandag 3 augustus 6.00 uur was de rotonde Groenezoom geheel afgesloten voor autoverkeer. De aannemer rondde dit weekend de herinrichting van de rotonde af.

Autoverkeer van en naar Stadspolders werd omgeleid via de Stadspolderring, Recklinghausenweg en Provincialeweg. Automobilisten moesten rekening houden met extra reistijd.

Verbeteren verkeersveiligheid
Met de nieuwe inrichting van de rotonde is een verkeersveiligheidsknelpunt in Dordrecht aangepakt. Een kleinere rijweg voor autoverkeer zorgt voor kortere bochten en een langere snelheid. Fietsers en automobilisten zien elkaar beter door een grotere afstand tussen autoverkeer op de rotonde en de kruisende fietspaden.

Subsidie
De herinrichting van de rotonde Groenezoom is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.