'Beeld in Beeld' (Deel 5): Cor van Gulik op het Veerplein: "Persona"

16 juli 2018
'Beeld in Beeld' (Deel 5): Cor van Gulik op het Veerplein: "Persona"

PAPENDRECHT - Cor van Gulik werkt met staalplaten, die hij verknipt, waarna de afzonderlijke stukken weer aan elkaar worden gelast. In zijn vroegere werk werden vrij grote stukken gebruikt,  waardoor er grillige bijna abstracte vormen ontstonden, die toch duidelijk herkenbaar waren.

De laatste 20 jaar worden kleinere stukken staal gebruikt die met enkele punten aan elkaar gelast worden. daardoor ontstaat een constructie die open en plastisch is, puur en kaal. In het werk van de laatste jaren speelt de menselijke figuur, die als een rode draad door het oeuvre van Van Gulik loopt, een steeds prominentere rol. Het zijn vooral vrouwenfiguren uit de directe leefomgeving van de kunstenaar. Vrouwen die iedereen zou kunnen tegenkomen, maar die door Van Gulik worden herkend, opgeslagen en verbeeld in stalen sculpturen.

Al werkend reageert hij op wat hij zag en levert hij commentaar; dat kan alledaags van toon zijn, humoristisch, speels of betrokken. Ritmiek en beweging spelen in al zijn beelden een belangrijke rol.

Het beeld "Persona" is te zien op het Veerplein in Papendrecht.

Meer informatie over de beelden is te vinden op de website van Stichting Beeldenpark Drechtoevers, www.beeldenparkdrechtoevers.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.