donderdag 6 mei 2021

Alles over De Drechtsteden

Foto uit archief

Woning gesloten vanwege vondst harddrugs

4 mei 2021

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft een woning voor de duur van drie maanden gesloten vanwege het aantreffen van harddrugs. Het gaat om een woning aan de Groen van Prinstererweg 55 in Dordrecht. De woning is tot 3 augustus 2021 gesloten.

Tijdens een controle door de politie is in de woning aan de Groen van Prinstererweg Cocaïne (67,2 gram), MDMA (0,6 gram), Tetramisol (103,2 gram), een weegschaal, een pers en mobiele telefoons aangetroffen.

Signaal
Het pand is op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten. De burgemeester wil met het sluiten van panden waar drugs aangetroffen wordt de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden.

Stevig aanpakken
De gemeente pakt de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.   
 
De verhuurder van het pand heeft medewerking verleend aan de sluiting.
 

Deel dit bericht met je vrienden!