donderdag 21 januari 2021

Alles over De Drechtsteden

Sliedrechts Museum krijgt nieuwe voorzitter

1 december 2020

SLIEDRECHT - Per 1 december zal Joost Verhoef de voorzittershamer van het Sliedrechts Museum overnemen van Ad van Willigen. Ad van Willigen heeft na een bestuursperiode van 6 jaar besloten zijn functie neer te leggen.

“Er is een tiet van komen en een tiet van gaan” aldus Van Willigen, die door de jaren heen zijn doelen voor het museum heeft weten te realiseren. Zo heeft hij in zijn bestuursperiode de lang gekoesterde wens van een aanbouw achter het museum helpen realiseren. Het is gelukt om de drie historische “clubs” : het Sliedrechts Museum, de Historische Vereniging en de Genealogische Vereniging “De Stamboom” weer terug te brengen onder 1 dak en onder 1 noemer: het Historisch Platform Sliedrecht. Er is een meer jaren beleidsplan opgesteld en ook was hij, samen met Bas Visser en ondersteunt door Miranda Visser, de drijvende kracht achter de oprichting van de Club van 100. De leden van deze Club leveren een financiële bijdrage aan het museum in de geest van de grondleggers van het museum; de heren Bos, Kalis en Visser. Zij hadden zich tot doel gesteld de historie van Sliedrecht te bewaren voor het nageslacht door geld samen te brengen en het museum op te starten. Mede dankzij de bijdrage van de Club van 100 heeft het museum een eigentijdse invulling kunnen geven aan een deel van de vaste tentoonstelling in de vorm van “De Tijdlijn van Sliedrecht”.

Al met al een bestuursperiode om met trots op terug te kijken.

De voorzittershamer wordt overgenomen door Joost Verhoef, zeker geen onbekende in het Sliedrechtse. Hij was tot zijn pensionering in 2015 directeur van OBS De Wilgen en OBS Roald Dahl. Ook was hij jarenlang bestuurslid en later secretaris van Stichting Stedenband Sliedrecht-Orãştie. Joost neemt in een moeilijke periode de voorzittershamer over. Door alle maatregelen rondom covid-19 is het lastig om in te schatten wat op korte termijn de mogelijkheden zijn voor het museum. Ondanks dat heeft Joost er enorm veel zin in en kijkt hij er naar uit om het museum weer “een stukje verder”op de kaart te zetten.
 

Deel dit bericht met je vrienden!