dinsdag 27 oktober 2020

Alles over De Drechtsteden

Restaurant ‘t Waaltje in Heerjansdam mag weer open

18 september 2020 (door De redactie)

ZWIJNDRECHT - De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff, heeft mede op advies van GGD Zuid-Holland Zuid, besloten dat restaurant ’t Waaltje aan de Molenweg in Heerjansdam weer open mag. Inmiddels heeft GGD ZHZ een nagenoeg compleet beeld van het aantal COVID-19 besmettingen en de nauwe contacten.

Vrijdag 11 september moest voorzitter Kolf besluiten het restaurant voor twee weken te sluiten, omdat er geen compleet beeld was en de veiligheid van gasten en medewerkers daarom niet gegarandeerd kon worden. Nu dit weer op orde is,  is er geen noodzaak tot langere sluiting van het restaurant.

Er zijn op dit moment 38 besmette personen die een relatie met ‘t Waaltje hebben. Alle positief geteste personen hebben het advies thuis te blijven. Nauwe contacten van de positief geteste mensen wordt ook geadviseerd 10 dagen thuis te blijven. Bezoekers die het restaurant tussen 2 en 11 september bezocht hebben, wordt geadviseerd om hun klachten in de gaten te houden tot en met 14 dagen na hun bezoek aan het restaurant.

Voorkomen verspreiding coronavirus
Restaurant ’t Waaltje heeft, in overleg met de GGD en de VRZHZ, maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Verder is afgesproken dat het restaurant bij berichtgeving over positief geteste medewerkers of klanten de personen die hier mogelijk mee in aanraking zijn geweest direct informeert. De GGD en handhaving blijven de situatie voorlopig monitoren.

Eerdere sluiting restaurant
Vrijdag 11 september ging VRZHZ over tot tijdelijke sluiting van twee weken van het restaurant. Het aantal besmettingen liep in korte tijd op tot 16. Op dat moment was er nog geen compleet beeld van het exacte aantal besmettingen en de nauwe contacten. Hierdoor kon de veiligheid van de gasten en medewerkers niet gegarandeerd worden. Inmiddels is de situatie onder controle en mag restaurant ’t Waaltje weer open.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!