donderdag 20 januari 2022

Alles over De Drechtsteden

PvdA: Geef ondernemers de ruimte met extra markten

14 januari 2022 (door de redactie)

DORDRECHT - Steeds meer klinkt de roep om verruimingen om uit de lockdown te komen. Winkeliers en horeca zitten vast in hun winkels, en mogen niet open. Ze kunnen alleen producten online verkopen en laten bestellen.

Dit knelt al een poos. Plus dat ondernemers ook al een tijdje geen financiele ondersteuning meer krijgen vanuit de rijksregelingen.

Ondernemers in onze binnenstad hebben een stevige actie neergezet met: Dordrecht wordt Antwerpen! In Antwerpen zijn namelijk wel alle winkels en horeca open en veel Dordtenaren gaan daar nu graag naartoe.

De PvdA steunt deze actie, en alle andere acties - zoals de burgemeester die in het overleg fors inzet op versoepeling, diverse gemeenteraden die het kabinet aanschrijven, etc.

Het ziet er nu naar uit dat het kabinet besluit om winkels weer op afspraak open te laten zijn. Maar niet de horeca en anderen.

De PvdA denkt dat met het organiseren van extra markten (op andere dagen dan de reguliere markt) - voor winkeliers en ook horeca die nu niet op markten staan en waar ze hun producten kunnen verkopen - je de ondernemers weer meer ruimte kan bieden om wat te verdienen. Mits veilig en verantwoord georganiseerd.

Met ingang van volgende week, in samenwerking met de ondernemers.

Lees meer over:

PvdA ondernemers
Deel dit bericht met je vrienden!