woensdag 14 april 2021

Alles over De Drechtsteden

Op 8 maart verschijnt de nieuwe roman van Hülya Celik "Ik heb lang gewacht" 

5 maart 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het is geen toeval dat het boek volgende week gepubliceerd wordt, want op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, 6 maart tot en met 14 maart, de Week van de Hoogbegaafdheid.

Ik heb lang gewacht, gaat over een gescheiden vrouw van rond de veertig, die op zoek is naar zelfverwezenlijking, maar echt lukken doet het niet. Ze denkt dat het gebrek aan passie en het gemis aan echte contacten haar ongelukkig maken. Een lezing over hoogbegaafdheid volgt, dat is het keerpunt in haar leven. Niet lang daarna ontmoet ze Leon, volgens haar de man van haar leven. Maar waarom doet Leon opeens zo geheimzinnig? Telkens laat hij Elise achter zonder een adres of telefoonnummer. Hij stelt haar geduld keer op keer op de proef. Is er misschien iets vreemds met Leon aan de hand of gedraagt Elise zich raar? Haar reis langs steden met zeven heuvels maakt veel duidelijk.

Celik verwoordt in dit boek krachtig de teleurstelling, frustraties en wisselende emoties van een gescheiden vrouw. Maar ook het proces van herkenning, erkenning en opluchting als de hoofdpersoon in het boek ontdekt dat ze hoogbegaafd is. 

Over de auteur

Hülya Celik is docent, toegepast psycholoog en schrijver. Ze ontwikkelde onder andere een cursus over coaching van hoogbegaafden. In deze cursus leert ze coaches, counselors, docenten, mentoren, HR-managers en andere professionals wat hoogbegaafdheid is en hoe ze ermee om kunnen gaan bij kinderen en volwassenen. In dit kader gaf ze ook een lezing over hoogbegaafdheid met schrijver Arthur Japin. Onder andere naar aanleiding van deze lezing gaf Hülya advieshulp aan ouders van potentieel hoogbegaafde kinderen met migratieachtergrond. Daarnaast is ze projectcoördinator van een Europees project over dit onderwerp.

Hülya is dyslectisch. Tijdens het schrijven van haar psychologische debuutroman in 2010 onderging ze een helende werking gedurende het schrijfproces. Sindsdien geeft ze regelmatig voorlichting of lezingen over schrijven als therapie. In 2010 richtte Hülya Stichting Wezenlijk op. Daar probeert ze, met haar team en door middel van kunstzinnige expressie, mensen hun problemen een plaats te laten geven. Het begrip 'intelligentie' wordt bij Stichting Wezenlijk breder bekeken dan 'goed scoren op een IQ-test'.

Ik heb lang gewacht (ISBN 978 94 93023 88 8) is vanaf 8 maart voor €18,00 verkrijgbaar via de (online) boekhandel en via Ik heb lang gewacht | Hülya Celik - Uitgeverij aquaZZ

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!