donderdag 6 mei 2021

Alles over De Drechtsteden

Kwints zomerlook 2021

29 april 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ohio en Kwint, welke Ambachter kent ze niet? Hoewel de alpaca's de laatste tijd minder zichtbaar waren, kreeg de redactie onlangs weer een bericht van Ohio. Hij schrijft:

Kwint’s zomerlook 2021
Zo...hè hè...eindelijk weer eens een berichtje uit het uitgestorven Jeugdspeelpark. Natuurlijk niet helemaal uitgestorven, want we worden uiteraard wel hartstikke goed verzorgd, net als alle andere dieren, maar er zijn nog steeds geen kinderen zoals jullie begrijpen. Nee, ik wilde het even over Kwint hebben. Die is op dit moment met geen mogelijkheid uit het stalletje te slaan.

Dat zit namelijk zo: we krijgen van tijd tot tijd van die mooie glossy maandbladen in ons stalletje geleverd. Zoals “Land Leven”, “Huis en Tuin” en dergelijke. Ik mag bijvoorbeeld graag door “Formule 1” bladeren (wat heeft Max het het trouwens afgelopen weekend geweldig gedaan hè in Italië!!) Maar een tijdje geleden werd er voor Kwint weer de extra dikke voorjaarseditie van “Alpaca Coiffure” geleverd. Die verschijnt altijd net voor het scheerseizoen met hierin de meest fantastische modellen. Dat is, zoals jullie wellicht weten, helemaal zijn ding. Ik heb hem in geen tijden meer buiten gezien. Ik heb, toen hij even voor een sanitaire stop naar buiten moest, eens in het blad gekeken op de meest beduimelde pagina’s en op de bladzijdes met ezelsoren waar hij zoal in geïnteresseerd is. Ik laat jullie er een paar van zien. Zo wil je er toch niet bij lopen! .......Carnaval is toch al geweest!! Herman (Tjeenk Willink red.) zou in het nieuwe regeerakkoord moeten laten opnemen dat alpaca’s er zo niet bij mogen lopen.

Ik heb het er voorzichtig eens met Kwint over gehad. Met de modelletjes die hij voor ogen heeft moet je waarschijnlijk om de tweeënhalve week Astrid, onze vaste barbier, laten komen. Dat gaat dan behoorlijk in de papieren lopen. Straks zijn we met z’n allen aan de geeuwhonger, omdat meneer er zo gesoigneerd bij wil lopen. Daar had hij nog niet bij stilgestaan. Ik ben benieuwd wat het gaat worden als Astrid weer in het stalletje staat. Ik hoop van ganser harte dat het de “No Nonsens Look 2021” wordt.

Groetjes,

Ohio 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!