Saturday 18 September 2021

Alles over De Drechtsteden

Ilse in verbindende actie

Ilse van Donkelaar wil als nieuwe wijkprogrammeur Sterrenburgers met elkaar gaan verbinden

28 juli 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - Ilse van Donkelaar (53) treedt een jaar op als wijkprogrammeur voor Sterrenburg en zij wil mensen - vanuit de inhoud - met elkaar verbinden. Zij zette eerder zo het voorlezen in de stad en ommelanden op de kaart namens de stichting voorlezen.

Daarbij gaat het allang niet alleen om voor kinderen van twee tot acht jaar voor te lezen, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die lijden aan demensie.

,,Mijn opdracht lijkt op de taak van een theaterdirecteur, maar is niet helemaal hetzelfde. Ik adviseer zes organisaties over hun activiteitenaanbod in Sterrenburg. Ik help ze om een wijkprogramma te maken", aldus Ilse in Magazine Sterrenburg. Dat plan zal uiteindelijk ook door een stuurgroep Sterrenburg worden besproken.

Het Tuinhuis in het Sterrenburgpark is daarbij een belangrijke ontmoetingsruimte.

1997

Drs. Ilse is vanaf 1997 woonachtig in Dordrecht en is de grondlegster van de stichting voorlezen.  Ze werkte aan allerlei activiteiten in de stad mee, zoals Vincent van Gogh 140 jaar Dordtenaar (1877-2017). Ilse van Donkelaar noemt zich leider vanuit de inhoud. ,,Samen in je kracht   staan".  Ik loop warm voor maatschappelijke onderwerpen waar meer structurele aandacht voor nodig is van burgers, politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Mijn specialiteit is innovatie realiseren in het sociale domein. Organisatie-overstijgend samenwerken. Nieuwe creatieve oplossingen bedenken én in praktijk neerzetten. De kracht van netwerken écht laten werken. 

Op internet krijgt zij voor haar verbindende aanpak (Ilse verbindt) ook open doekjes:

  • ‘Ilse is een projectleider die graag overzicht en controle heeft. Zij heeft een duidelijke visie over de richting waarin het project moet gaan. Ze geeft daarbij veel ruimte voor inbreng van anderen. Als naaste medewerker heb ik me altijd erg door haar gehoord gevoeld. Mijn mening werd serieus genomen, mijn ideeën werden met openheid en enthousiasme ontvangen. Ilse had aandacht voor mij als mens en, heel belangrijk, je kon veel plezier met haar maken. ’

  • ‘lse werkt vanuit enthousiasme voor en betrokkenheid bij het project waaraan ze verbonden is. Hiermee weet ze medewerkers te motiveren en mensen met wie ze de samenwerking zoekt over de streep te trekken. Ze doet dat op een lucide, eerlijke manier. Met haar frisse, heldere blik op maatschappelijke ontwikkelingen en verhoudingen ziet ze creatieve oplossingen die werken. Ze houdt haar doelen scherp en werkt resultaatgericht.’

Lees meer over:

voorlezen Sterrenburg Ilse
Deel dit bericht met je vrienden!