Saturday 18 September 2021

Alles over De Drechtsteden

Herman van Duinen blijft hopen op een straat voor de eerste dominee van Dordrecht Johannes Lippius

4 augustus 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - De straatnamencommissie van de gemeente Dordrecht heeft Herman van Duinen laten weten, dat zij dominee Johannes Lippius in gedachten houden voor een vernoeming in de openbare ruimte. 

De commissie reageerde zo, nadat de Kerkstraat Synodestraat gaat worden. Van Duinen vond dat een Johannes Lippiusstraat waardig. Deze eerste predikant van Dordrecht kwam naar de stad in 1572, nadat Dordrecht de zijde van de Prins had gekozen.

Het blad kerk op Dordt (van de PKN gemeentes in Dordrecht) besteedt uitgebreid aandacht aann de inzet van de voormalige leraar van het Wartburgcollege.

,,Als kenner van de Dordtse kerkhistorie, pleit Van Duinen al jaren voor het zichtbaar maken van de Reformatie-geschiedenis in de Dordtse straatnamen. Al regelmatig heeft hij plannen ingediend om daarbij een straat te vernoemen naar dominee Johannes Lippius, die in 1572 de eerste protestantse predikant werd van Dordrecht. De straatnamencommissie heeft hem voorlopig laten weten zeker dat ze Johannes Lippius in gedachten houden als er ergens in de buurt van de voormalige
Kloveniersdoelen iets benoemd moet worden", aldus het artikel van Ruud van der Klooster in het kerkblad van deze week.

Lees meer over:

Herman van Duinen kerkblad
Deel dit bericht met je vrienden!