dinsdag 27 oktober 2020

Alles over De Drechtsteden

Financiële steun voor cultuursector

18 september 2020

SLIEDRECHT - De coronacrisis treft vele bedrijven en organisaties. Dit geldt ook voor de culturele organisaties in onze gemeente. Om hen te helpen is er de mogelijkheid om financiële steun aan te vragen bij de gemeente.

De culturele-en sportverenigingen in Sliedrecht zijn heel belangrijk voor onze inwoners. Juist deze verenigingen geven de gelegenheid voor alle inwoners om mee te doen aan het sociale leven in Sliedrecht. Daarom is het belangrijk dat deze verenigingen kunnen blijven bestaan, ook in coronatijd.

Al eerder ontving de gemeente, net zoals andere middelgrote en kleine gemeenten, van het Rijk voor het onderdeel cultuur een rijksbijdrage. Dit geld is bestemd voor steun aan onze culturele instellingen. Als extra mogelijkheid kan de gemeente ook gebruik maken van een provinciale regeling.

Alle gesubsidieerde Sliedrechtse culturele- en sportverenigingen hebben de uitnodiging gekregen om gebruik te maken van de steunmogelijkheden. Inmiddels hebben Muziekvereniging Wilhelmus en Volksdansgroep Talima gebruik gemaakt van de regeling. Heeft u, als gesubsidieerde Sliedrechtse culturele- en sportvereniging, deze uitnodiging niet ontvangen of gemist? Neem dan contact met de gemeente op!

 

Lees meer over:

cultuur steun
Deel dit bericht met je vrienden!