dinsdag 9 maart 2021

Alles over De Drechtsteden

Dronken bestuurder rijdt slingerend over Munnikensteeg

23 januari 2021 (door De redactie)

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 22 januari 2021, omstreeks 19.45 uur, kregen agenten een melding dat er mogelijk een bestuurder van een personenauto onder invloed reed. De bestuurder reed namelijk erg slingerend over de Munnikensteeg in Zwijndrecht en vervolgens de Rijksweg A16 op in de richting van Rotterdam.
Terwijl de agenten telefonisch door de melder werden geleid naar het slingerende voertuig, reed deze ondertussen al over de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Het voertuig kwam daar in het zicht van de agenten, die tevens zagen dat de bestuurder een slok nam uit een halve liter blik bier. Het volgteken werd gegeven. In eerste instantie werd hier geen gevolg aan gegeven en verlaagde de bestuurder op de Rijksweg A16 de snelheid naar 30 km/u. Uiteindelijk kon de bestuurder  staande worden gehouden op de Hoofdweg in Rotterdam.

Toen het raam werd geopend, kwam er een enorme alcohollucht de auto uit. Tevens had de bestuurder en de bijrijder de blikken bier leeg gegooid over de rubberen vloermatten in de auto.

De bestuurder werd onderworpen aan een blaastest. Deze uitslag betrof een “F” van Fail. De 43-jarige Poolse bestuurder, wonende in Terneuzen, werd aangehouden en overgebracht naar politiebureau in Papendrecht.

De uitslag van de daarop volgende ademanalyse betrof 860 ugl. Het proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. De verdachte zal later zijn straf te horen krijgen.

Zie ook:

Lees meer over:

dronken Munnikensteeg
Deel dit bericht met je vrienden!