donderdag 21 januari 2021

Alles over De Drechtsteden

Doe eens lief (2+): peutervoorstelling met theater, dans en live animaties in kunstmin

30 november 2020 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op zaterdag 19 december 2020 om 11:00 speelt peutervoorstelling Doe eens lief (2+) in Kunstmin, Dordrecht. Deze mix van theater, dans en live animaties, naar een concept van Anne Fé de Boer en Sara Giampaolo, toert tot eind december 2020 door Nederland. Vanwege het kinderprotocol (alleen volwassenen zitten op anderhalve meter afstand van elkaar, voor kinderen geldt dat niet) kan Maas de voorstelling voor relatief goed gevulde zalen spelen.

Doe eens lief / 2+
In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Makers over doe eens lief
Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Giampaolo en De Boer maakten eerder samen kleutervoorstelling Een kleine brief aan de grote stad.

Lees meer over:

kunstmin peutervoorstelling
Deel dit bericht met je vrienden!