Saturday 18 September 2021

Alles over De Drechtsteden

Burgemeester De Vries sluit woning aan de Havikstraat

4 augustus 2021 (door De redactie)

SLIEDRECHT - Burgemeester Jan de Vries heeft afgelopen vrijdag een woning gesloten aan de Havikstraat vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij. ‘Het is niet acceptabel dat onze inwoners in gevaar worden gebracht. In onze gemeente is eerlijk zaken doen een belangrijke waarde. Voor criminaliteit is hier geen plaats.’

Sluiting
Een woning aan de Havikstraat, waarin een hennepkwekerij in werking was met 352 planten, is voor drie maanden gesloten. De stroomvoorziening werd illegaal afgenomen.

Niet acceptabel
De burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dit geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar een hennepkwekerij wordt aangetroffen.

‘De sluiting is belangrijk voor het herstellen van de openbare orde. Een hennepkwekerij is niet alleen verboden, het levert ook gevaar op. Denk aan crimineel vermogen dat elders geïnvesteerd wordt, geweld en/of brandgevaar. Ik accepteer dit niet in onze gemeente, waar eerlijk zaken doen een belangrijke waarde is’, aldus Jan de Vries.

Meld misdaad
Om ervoor te zorgen dat criminaliteit geen voet aan de grond krijgt in Sliedrecht, zijn tips van inwoners welkom. ’Ik roep alle Sliedrechters op om melding te maken als je iets ziet of hoort dat niet in de haak is’, spoort Jan de Vries aan. Melding maken kan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Deel dit bericht met je vrienden!