Leerlingen van de Willem geven concert in Makado

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Leerlingen van de Willem geven concert in Makado

ALBLASSERDAM - Leerlingen van het Willem de Zwijger College hebben op dinsdag 5 februari een verrassingsconcert gegeven voor het winkelend publiek in winkelcentrum Makado in Alblasserdam.

De leerlingen maken allemaal deel uit van het muziekproject in het kader van de Willem Junior Academie, een verzameling van buitenschoolse cursussen die door de school aan de leerlingen worden aangeboden. Naast muziek kunnen de leerlingen uit een groot aantal creatieve en sportieve onderdelen kiezen om hun passie verder te ontwikkelen. In het rooster van de leerlingen is speciaal voor de Willem Junior Academie ruimte ingebouwd.

Voor het concert hebben de leerlingen gebruik gemaakt van de vleugel in de hal van het winkelcentrum. Het concert begon als een Flashmob, waarbij begeleider van het project Rob Louter voor het nietsvermoedende publiek op de vleugel begon te spelen en de leerlingen zich een voor een aansloten. Het repertoire varieerde van huidige top 40 liedjes als Duurt Te Lang tot grote koor arrangementen als This Is Me uit de musical The Greatest Showman.

Alles bij elkaar hebben de leerlingen het winkelend publiek een klein half uur vermaakt, regelmatig onderbroken door een waarderend applaus van de toehoorders.

De leerlingen zijn inmiddels in voorbereiding op het eindproject, het grote concert in theater De Willem. Op 11 juni geven deze muzikanten samen met de danstak van de Willem Junior Academie  twee maal een optreden, ondersteund door het theater met professioneel licht en geluid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.