Albatros legt Excelsior over de knie

30 januari 2023 • 10:13

ZWIJNDRECHT - Het eerste team heeft op zaterdag 28 januari met een dik verdiende 13-17 overwinning koploper Excelsior over de knie gelegd. Het team van Ed van der Steen had in Delft een goed plan van aanpak en legde met name in de tweede helft de thuisploeg verdedigend volledig aan banden. In de eerste helft werd er nog om en om gescoord waardoor er een 8-9 op het scorebord stond, maar in de tweede helft was Albatros in sporthal De Buitenhof dominant. Terwijl er verdedigend volop druk werd gezet en er talloze rebounds voor Boris en Raoul waren, duurde het nog wel even voor Albatros, met opnieuw Michiel als topscorer (6x), ook scorend afstand nam. Invallers Luuk en Simone tilden het gat naar vier punten en toen brak Excelsior helemaal. De thuisploeg was de weg volledig kwijt en kon de status van koploper op geen enkele manier eer aan doen. Het was genieten voor de meegereisde supporters en die vierden na afloop het feestje na de 13-17 winst uitbundig mee. Door de winst hijst Albatros zich naast de Delftse ploeg met 10 punten uit 7 wedstrijden.

Ook B1 ging op bezoek bij de koploper uit haar klasse en verraste PKC/Vertom B1 in Papendrecht met een prachtige 15-17 overwinning. In de eerste helft waren de doelpunten duur en bij rust leidde Albatros met 3-6. Na rust zette de koploper aan en kwam langszij en voorbij, maar Albatros bleef geduldig de juiste afvang neerzetten en kon mee blijven scoren. De speerpunten van PKC werden aan banden gelegd en zo was het een collectief sterke prestatie van de ploeg van Mattijs en Caroline.
D1 kreeg koploper Nieuwerkerk op bezoek en kon het evenals in november vorig jaar niet bolwerken: 8-14. C1 versloeg Vitesse C1 dankzij een bliksemstart met 13-8 en A1 klopte de Barendrechtse A1 met 16-23. F1 verloor in een leuke wedstrijd met 6-12 van PKC/Vertom F1, maar E1 bleef in Pijnacker bij Avanti ongeslagen koploper. In 40 minuten wedstrijd scoorden de teams maar liefst 38 keer waarvan er 20 treffers voor de ploeg van Rene en Anouk waren!
Het G-team speelde weer eens een keer thuis in de Develsteinhal. Vanwege een afmelding was er maar één wedstrijd voor de toppers en die werd met 1-3 van Tempo G2 gewonnen dankzij de treffers van Bob en Samantha (2x).

Mooie overwinningen waren er ook voor senioren 3, 7, 10, A2, A4, B2, C2, E2, F3 en F4. Het 3e versloeg DSC 4 in Eindhoven nipt met 19-20, het 7e had minder moeite met de 7-20 tegen GKV/Enomics 4. Het 10e mocht naar Sommelsdijk om daar Good Luck 3 met 13-15 te verslaan.
A2 versloeg Sporting Delta A2 in Dordt met een fraaie 14-25, A4 won met 6-9 bij PKC A7 en B2 stuurde Tjoba B1 met 16-8 puntloos huiswaarts. Koploper C2 was in Middelburg niet beter dan Swift C1 maar won toch met 9-10.
E2 pakte de nipte winst op Juliana E1 met een 7-8 score, F4 versloeg PKC F6 met 9-3 en de hoogste score kwam op naam van F3 dat Vriendenschaar uit Bodegraven trakteerde op een 31-3 afstraffing.

In de sowieso erg succesvolle dag voor Albatros pasten ook nog de gelijke spelen voor B3, C3 en C4. B3 haalde via 7-7 een punt bij Kinderdijk B2, C3 knokte zich bij HKC C2 naar 9-9 en C4 speelde met 4-4 gelijk tegen GKV C2.

Uit de toon van de plezierige korfbaldag vielen de afstraffing van senioren 2 tegen koploper Excelsior 2 en de eerste nederlaag voor senioren 8. Het 2e was al na tien minuten kansloos en kon in de eerste helft geen voet aan de grond krijgen. In de tweede helft werd de A-jeugd ingebracht maar kon de ruime nederlaag niet meer afgewend worden: 27-14. Het 8e kon het ruim niet bolwerken bij koploper PKC 8: 27-18.
Albatros 4 verloor in een aantrekkelijke wedstrijd met 21-23 van het sterke PKC/Vertom 6.

Fotobijschrift: het G-team won met 1-3 van Tempo G2.