Korfballers sv Conventus verkleinen het gat met de concurrentie

30 januari 2023 • 10:11

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus beginnen de achterstand die ze hebben ten opzichte van de concurrentie steeds verder te verkleinen. Het team dat voor dit seizoen sterk werd verjongd kon afgelopen zaterdag goed meekomen met tegenstander Oosterkwartier, totdat een slechtere tien minuten in de tweede helft het team op een onoverbrugbare achterstand bracht.

Na de afgelopen twee weken de top twee van het kampioenschap als tegenstander te hebben gehad, volgde afgelopen weekend een lager geklasseerde tegenstander op bezoek: het uit Haarlem afkomstige Oosterkwartier. De spelers van Conventus voelden dat er tegen dit team meer kansen lagen.

Vooraf had coach Patrick Huisman zijn team meegegeven dat het niet te gretig moest zijn en gecontroleerd de beste mogelijkheden op moest zoeken. Desondanks kwam het bezoekende team al snel op voorsprong, waarna Conventus lang tijd erg gewaagd bleek aan de tegenstander. Pas aan het eind van de eerste helft sloeg Oosterkwartier een klein gaatje, maar Conventus wist te voorkomen dat de achterstand te ver opliep.

Na in de rust de laatste aanwijzingen te hebben besproken, keerde het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team in de tweede helft vol vertrouwen terug op het veld. Het lukt vervolgens echter niet om de juiste mensen in stelling te brengen, waardoor de achterstand niet verkleind kon worden. Een aantal wissels had vervolgens ook niet het beoogde effect. Een fase van tien minuten waarin de Zwijndrechtse spelers nauwelijks scoorden, terwijl Oosterkwartier wel bleef scoren gaf uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. Zo eindigde de strijd in een 16 – 22 nederlaag.

Het jonge team heeft echter opnieuw laten zien dat het hard wil werken, het vertrouwen in de afronding zal alleen nog moeten groeien om overwinningen te kunnen pakken.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus