10 medailles tijdens de 1ste plaatsingswedstrijd

23 januari 2023 • 09:27

PAPENDRECHT - Op zondag 22 januari hadden de meisjes van de selectie Ritmische Gymnastiek van Olympia Papendrecht de eerste plaatsingswedstrijd voor het 2de divisie niveau. Deze wedstrijden worden in het district Zuid-Holland georganiseerd en na drie plaatsingswedstrijden stromen er meiden door naar het Nederlands Kampioenschap.

Vorig weekend was al een grote groep van deze meisjes naar een internationale wedstrijd in Hoofddorp geweest en hadden zich daar al goed kunnen voorbereiden op deze plaatsingswedstrijd. Sienna van Dordregt nam toen de bronzen medaille mee naar huis bij de Junioren C 2010. Emily Visscher werd 4de bij de Benajmins B 2014.

Zondag 22 januari waren de meiden en trainsters in alle vroegte in Alphen aan de Rijn. De categorie Benjamins startte deze dag met een bal oefening, gevolgd door de Pre-junioren categorie. Deze gymnastes lieten ook een baloefening zien.

Tijdens de prijsuitreiking mochten er maar liefst 5 gymnastes het podium betreden

Benjamins 2014

Enora Verveer werd 1ste en Kayleigh Kirchyunger werd 3de, Julia van Stiphout werd 4de, Leah Zwaan 8ste en Liva Akpullukcu 11de.

Benjamins 2013

Milou van Leeuwen werd 2de.

Pre-junioren 2012
Lova van der Graaf 1ste
Pre-Junioren 2011

Julia de Groot werd 3de, Sophie van Leeuwen werd 4de en Marly Visscher werd 6de.

Daarna mochten deze meisjes ook nog een duo-oefening laten zien. Deze oefeningen werden beloond met een gouden medaille voor Sophie en Lova bij de Pre-Junioren en een bronzen medaille voor Enora en Liva.

Aan het eind van de dag mochten de Junioren en Senioren aan de slag. Deze meisjes moesten een oefening met lint laten zien en de Junioren mochten ook de hoepel oefening showen op de wedstrijdvloer.

Tijdens de prijsuitreiking waren er 4 gymnastes van Olympia die op het ereschavot mochten plaats nemen.

Junioren 2010

Sienna van Dordregt werd 1ste, Mirthe Raimond werd 3de, Anneloes Wemmers werd 5de en Yuliya Boon 14de.

Senioren 2006-2007

Amélie van den Burgh werd 1ste en Alicia Lagewaard werd 2de.

Helaas moesten Mirjam Vroegindeweij en Merel de Bruijn deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan in verband met blessures. Maar hopelijk komen zij de volgende wedstrijd ook weer in actie.

In de bijlage vindt u een foto van de podia met Benjamins en Pre-junioren (foto 1) en met Junioren en Senioren (foto 2) met de trotse trainsters Elise Carton en Selina Freeth.