PKC verplettert Blauw-Wit met 36 doelpunten

21 januari 2023 • 19:14 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 21 januari 2023 speelde PKC een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.

Bij PKC begonnen Jelmer Jonker en Nienke Hintzbergen op de bank. Blauw-Wit begon, niet voor het eerst dit seizoen, met achterverdedigen. Vooraf gaf Erik van Brenk (coach Blauw-Wit) aan dat zijn ploeg het niet moest hebben van de rebounds, maar dat hij wilde dat zij op zoek gingen naar de kwalitatief goede kansen. Dat kwam niet terug in het spel van de Amsterdammers, die veel eerste schoten pakten waardoor zij snel balverlies leden.

Aan de andere kant was PKC in het eerste kwart nog wat zoekende naar de afronding, maar na de 6-1 waarmee Fleur Blötevogel Blauw-Wit na ruim dertien minuten op het scorebord schoot, ging dat een stuk beter. In het tweede kwart van de eerste helft vielen de doelpunten als rijpe appelen en schoot PKC het achterverdedigen van Blauw-Wit ogenschijnlijk makkelijk af. Bij 14-5 stonden alle Papendrechtse basisspelers op het scoreformulier en bij 18-6 klonk het rustsignaal.

Dat Blauw-Wit in de tweede helft – zowel aanvallend als verdedigend – uit een ander vaatje zou moeten gaan tappen stond als een paal boven water. Echter, daar slaagden de bezoekers slechts mondjesmaat in. PKC bleef veel rebounds pakken en kende gedurende de tweede helft een aanvalspercentage van vijftig procent, maar na het wisselen van Arjen van Houwelingen en Brett Zuijdwegt (Jonker en Hintzbergen binnen de lijnen) kwam er wat zand in de motor van de koploper. Blauw-Wit ging wat meer scoren, maar echt gevaarlijk werd het geen moment. In de laatste fase schakelde PKC nog een tandje bij en zo stond er uiteindelijk een terechte ruime uitslag op het bord. PKC was duidelijk een paar maten te groot voor Blauw-Wit en haalde voor de tweede wedstrijd op rij de dertig doelpunten. (Uitslag: 36-16)