VV Drechtstreek wint nipt van VVAC

14 november 2022 • 09:37

PAPENDRECHT - In een wedstrijd met veel kansen maar weinig doelpunten veroverde Drechtstreek opnieuw drie punten. Zeker in de eerste helft liet het beter voetbal zien dan zijn tegenstander maar toch kwam het niet verder dan één doelpunt in de hele wedstrijd die eindigde in 1-0.

Vanaf de start van de wedstrijd zette Drechtstreek flink druk op zijn tegenstander. De wedstrijd speelde zich aanvankelijk voornamelijk op de helft van VVAC af. Er werd door de voorste linie van Drechtstreek goed gecombineerd maar tot echte kansen kwam men niet. Mark Kunst was na bijna een half uur dicht bij de openingstreffer maar hij raakte de lat. Twee hoekschoppen op rij leverden ook geen doelpunt op maar tien minuten na zijn bal op de lat schoot Mark Kunst uit de rebound de 1-0 achter VVAC doelman Matthijs de Hoop. Kort voor rust kopte Koen Lighaam net over na een hoekschop.

In de tweede helft zette VVAC flink aan maar tot echt gevaarlijke kansen kwam de ploeg niet. Doelman Joris Moesman had zeker geen lastige middag want ook verdedigend stond het bij Drechtstreek goed. Dion Warner moest een keer koppend ingrijpen bij een situatie die gevaarlijk leek te worden maar VVAC creëerde geen echt goede kansen. Halverwege de tweede helft leek VVAC even gebruik te kunnen maken van de wissels van de twee middenvelders Ton Groffen en Daeley van der Graaf maar hun vervangers hielden goed stand. Zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd slaagde Ties van Aggelen er in om voorin uit te breken maar zijn poging werd goed gestopt door doelman Matthijs de Hoop. Zo eindigde de wedstrijd onder de goede leiding van scheidsrechter Manual Lopes in een 1-0 overwinning voor de ploeg van Paul Koster.

Na zeven wedstrijden staat Drechtstreek nu met 13 punten op de vierde plaats van de 3e klasse D. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen koploper De Alblas op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.