IFC wint topaffiche tegenDFC

14 november 2022 • 01:01

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Door een 3-5 overwinning bij de nummer twee in de competitiestand heeft IFC zijn koppositie in de derde klasse C duidelijk versterkt. Alle andere ploegen hebben nu drie of meer verliespunten. Zo lijkt de ploeg uit H.I. Ambacht zijn ambities als kampioenskandidaat op nog geen één derde van de competitie vooralsnog waar te maken.

Trainer/coach Ron Timmers hanteerde het gezegde: ,, Never change een winning team ´´ en had dezelfde 11 spelers het vertrouwen gegeven van de vorige twee weken.

DFC had zijn strijdwijze aangepast en begon met vijf verdedigers. Al na slechts 1 minuut spelen profiteerde de thuisclub via Arslan van een bal die in niemandsland viel en met een boogbal passeerde hij keeper Jeroen de Veij. Het goede voetbal daarna van IFC dwong DFC ver terug op eigen helft. Het was te danken aan de Dordtse doelman en de buitenkant van de paal, dat de gelijkmaker voorlopig nog niet viel. Halverwege de eerste helft kreeg IFC een terechte strafschop na een overreding op Noah de Neijs. Captain Danny Slingerland verzilverde deze kans 1-1. Zo´n tien minuten voor de rust een schitterende aanval met een voorzet van Oussama El Hajouti en een kopbal van Danny Slingerland betekende een 1-2 voorsprong in de pauze.

In de tweede helft gooide DFC de tactiek weer om en wisselde terug naar 4-4-2. DFC werd nu wat brutaler en vocht zich op inzet terug, maar de eerste mogelijkheid was voor IFC, waarbij Yoeri Rombouts op keeper Jansen stuitte. Een vijftal minuten later eerst een bal op de lat voor DFC door Van Es en enkele minuten later was het Reening die een voorzet van Arslan verzilverde 2-2. DFC kwam in deze fase in de wedstrijd. Na ruim een uur spelen was het de inmiddels ingevallen Michael Slingerland, die na een corner van Achraf el Hajouti met een kopbal via de grond IFC opnieuw op een voorsprong bracht. Bijna een kwartier later claimde de thuisclub tevergeefs een penalty en uit de daarop volgende aanval was het uit een voorzet van Rombouts opnieuw Michael Slingerland, die de bal binnenliep voor de 2-4. Nadat hierna Arslan met twee keer geel het veld moest verlaten, was de boeiende wedstrijd door de overtal situatie in feite beslist. IFC noteerde ook nog de 2-5 via de negende competitiegoal van Yoeri Rombouts, alvorens Mabrouki vanuit een strafschop de eindstand op 3-5 bepaalde.
Volgende week zaterdag 19 november speelt IFC weer om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen het op de achtste plaats staande Oud-Beijerland.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (83. Yannick Jansen), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (83. Amir Mahmoudian), Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (60. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs.