Papendrecht VR1 verliest van nummer 2

08 november 2022 • 10:29

PAPENDRECHT - Op zaterdag 5 november speelde Papendrecht VR1 op een fris en winderig Slobbengors tegen Kloetinge VR1, de nummer 2 uit de stand. Kloetinge begon scherp en zette met het hele team druk op de speelsters van Papendrecht. Zij hadden die druk niet verwacht wat resulteerde in zes schoten op het doel van Papendrecht binnen één minuut, gelukkig zonder resultaat. Papendrecht probeerde grip op het middenveld te krijgen maar de continu doorkomende spelers van Kloetinge maakten dat behoorlijk lastig. Toch kwamen er ook kansen voor Papendrecht. In de elfde minuut schoot Petra net naast. Nog geen tien minuten later kon zij alleen op de Kloetinge-keepster af maar ze schoot tegen de keepster aan. In minuut 25 gaf Sharona voor maar de bal werd net naast getikt door Naomi. Kloetinge bleef maar hoog druk zetten op de verdediging van Papendrecht wat na een half uur spelen resulteerde in de openingstreffer. Om meer grip op het middenveld te krijgen en de doorkomende speelsters af te stoppen schakelde Papendrecht over op een 4-4-2-opstelling. Met een 0-1 stand gingen de teams de rust in.

Na de rust kreeg Papendrecht iets meer grip op het middenveld maar Kloetinge wilde duidelijk meer en bleef aanvallend sterk. In de 47e minuut kregen de gasten een vrije trap. In eerste instantie werd de inzet gekeerd door Alicia maar de rebound ging er alsnog in. Na de 0-2 volgden enkele wissels. Shirley kwam voor Quirine, Pien voor Roos V. en Sam voor Michelle. Na een klein uur spelen zette Papendrecht een aanval op over links. De bal kwam via Chantal bij Sharona die voorzette op Petra maar zij schoot net naast. In het laatste kwartier waren er nog verschillende kansen voor beide teams maar de stand bleef 0-2.

Komende zaterdag wacht voor de dames van Papendrecht de uitwedstrijd tegen koploper Binnenmaas.