IFC laat geen spaan heel van SEOLTO

31 oktober 2022 • 00:10

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Met een 1-8 overwinning in Zevenbergen liet IFC geen spaan heel van de nog puntloze thuisploeg SEOLTO. Door deze overwinning springt IFC over het competitievrije DFC heen naar de eerste plaats op de ranglijst.
In vergelijking met de bekerwedstrijd van vorige week keerden Tim Willemstijn en Nick de Veij ten koste van Yannick Jansen en Amir Mahmoudian terug in de basis.

IFC begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en drong de thuisploeg in de verdediging. Na een kort genomen corner en een slimme actie van Danny Slingerland tekende Mitchel Ott in de 9e minuut voor de 0-1. Pas in de absolute slotfase van de eerste helft voerde IFC de score verder op. Eerst met een geplaatst schot van Achraf el Hajouti en in de blessuretijd tekende Mitchel Ott met zijn tweede voor de 0-3 ruststand. Hiermee kwam SEOLTO eigenlijk nog goed weg. Keeper Jeroen de Veij was geen enkele keer getest.
Na de rust voerde IFC gestaag de score verder op en was het spits Yoeri Rombouts die liefst vier keer de trekker overhaalde. Tussendoor had Oussama el Hajouti nog de score op 0-6 gebracht. Terwijl bij een 0-7 stand Abubakar Abdulle de schamele eer voor het thuisteam redde, waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal van de IFC grensrechter overigens negeerde.

Volgende week zaterdag 5 november speelt IFC om 15.00 uur thuis tegen de nummer vijf van de ranglijst het vier punten minder tellende, maar ook één wedstrijd minder gespeeld hebbende Zwaluwe.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (68. Amir Mahmoudian), Tim Willemstijn, (68. Yannick Jansen) Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (84. Gino van Holsteijn), Achraf el Hajouti (84. Quinten Plaisier), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (68. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs.