Papendrecht stoot Groote Lindt uit beker

24 oktober 2022 • 08:56

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT - Met een 2-4 overwinning, die gestalte kreeg in de blessuretijd, heeft Papendrecht zich geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker. De eerste helft op het Zwijndrechtse sportpark Bakestein was van beide kanten van matig niveau. Derdeklasser Groote Lindt gunde Papendrecht de bal en plooide naar achteren. Papendrecht was slordig aan de bal, leed veel onnodig balverlies en creëerde weinig gevaar voor het doel van Raymond Klootwijk. De grootste kans was voor Groote Lindt toen Max Klop alleen voor Roy Rijntjes verscheen. De Papendrecht-keeper verkleinde zijn goal prima waardoor hij zijn team voor een achterstand behoedde. Gelijk na de rust waren er twee kansen voor Papendrecht maar deze waren niet besteed aan Jarden van Ek. Aan de andere kant lukte het wel. Een lange aanval eindigde met verschillende schoten op het Papendrechtse doel waarna uiteindelijk de bal door Groote Lindt in de rechterhoek werd geschoven.

Na de 1-0 pakte Papendrecht direct de draad weer op en drukte Groote Lindt ver terug. Dit leverde diverse kansen op. Het was uiteindelijk Jarden van Ek die na een geweldige pass van Norichio Nieveld met een lob Raymond Klootwijk verschalkte. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist. Een hard schot van Jarden van Ek kon nog gekeerd worden door Raymond Klootwijk maar de attente Jay Luciano kegelde de bal uit een onmogelijke hoek in het net. Papendrecht had echter niet gerekend op de veerkracht van Groote Lindt. De gastheren, die voornamelijk gevaar stichtten vanuit standaardsituaties, kwamen op gelijke hoogte uit een vrije trap. Roy Rijntjes schatte de scherp ingesneden vrije bal verkeerd in waardoor de gelijkmaker op het bord verscheen. Waar iedereen zich aan het opmaken was voor de strafschoppen, dachten Jay Luciano en invaller Daniël van Gorp daar anders over. In de blessuretijd zorgde het duo voor twee treffers. De 2-3 was een intikker van Daniël van Gorp na een prima actie en dito voorzet van Jay Luciano. Bij de 2-4 waren de rollen omgekeerd. Een moeizame maar terechte overwinning.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Tilroe, Leenheer, Saffignani (Stellingwerf), Nieveld, Van Wijk (Van Gorp), Van Ek, Luciano.