Papendrecht boekt weer een grote overwinning

17 oktober 2022 • 09:39

PAPENDRECHT - Ook in de vierde competitiewedstrijd boekte Papendrecht een grote overwinning. Werd in de eerste drie wedstrijden 4 keer gescoord, ditmaal werd 5 maal het vijandelijke doel gevonden. Slachtoffer was ditmaal de jonge ploeg van Altena. Altena zag voor het begin van dit seizoen maar liefst 12 selectiespelers weggaan en de leegte werd opgevuld met spelers uit de eigen jeugd. Hierdoor heeft de ploeg duidelijk aan kwaliteit ingeboet en kon dan ook nauwelijks tegenstand boeken. Papendrecht-doelman Roy Rijntjes kreeg hierdoor bijna geen werk te verrichten. Slecht twee keer kwam hij in problemen. Kort na rust verspeelde Michael van Rooijen onnodig de bal op de rand van het strafschopgebied en hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door Tim van Mastrigt die het enige tegendoelpunt noteerde. Twintig minuten voor tijd was het Altenaar Michael Abraham die keihard op de paal schoot. Op dat moment stond Papendrecht echter al met 4-1 voor. Na in de aanvangsfase al wat kansen te hebben gemist, was het na een kwartier spelen Job van der Werff die uit een moeilijke hoek de score opende. Vlak voor rust werd de stand verdubbeld door Xavier Leenheer na slecht wegwerken van de Altena verdediging.

Altena begon agressief aan de tweede helft en dat leverde na 3 minuten de onnodige 2-1 op. “Op dat moment is het even afwachten welke kant het opgaat”, verklaarde een tevreden Papendrecht-trainer Johan Sturrus. Gelukkig pakte zijn team de draad weer snel op en nadat Job van der Werff de bal voor open doel naast schoot, was het na een uur spelen Lorenzo van Wijk die de bal keurig vrijspeelde en met een lage schuiver de Altena-doelman kansloos liet. Drie minuten later was hij weer het goudhaantje toe hij uit een hoekschop van Jarden van Ek de 4-1 binnentikte. Hiermee was het unieke gemiddelde van 4 doelpunten per wedstrijd een feit en was het tijd voor een aantal wissels. Het was invaller Cerezo Drenthe die na een goede voorzet van een andere invaller, Jay Luciano, de eindstand op 5-1 bepaalde. Overigens was dit voorlopig het laatste optreden van Drenthe. Hij wordt komende week geopereerd aan zijn knie en is daardoor zeker tot de winterstop uitgeschakeld.

Komend weekend is er bekervoetbal en gaat Papendrecht op bezoek bij Groote Lindt. De week daarna wacht de zware uitwedstrijd bij EBOH dat evenals Papendrecht nog zonder puntverlies is.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer (Luciano), Saffignani (Van Gorp), Nieveld, Stellingwerf (Drenthe), Van Wijk (Bernadina), Van Ek.

Verslag van de competitiewedstrijd Papendrecht - Altena is geschreven door Theo Wolters. De foto is gemaakt door Guillaume Kortekaas.