Ruime zege Papendrecht VR1 bij RCD VR1

17 oktober 2022 • 09:27

PAPENDRECHT - De tweede competitiewedstrijd voor Papendrecht VR1 was uit tegen RCD VR1. Op verzoek van RCD werd het duel doordeweeks gespeeld. Het eerste kwartier was het voor beide partijen aftasten en proberen grip op de wedstrijd te krijgen. Beide elftallen toonden goed combinatievoetbal maar bij allebei lukte de eindpass net niet. Halverwege de eerste helft kon Papendrecht dan toch de score openen. Petra kon een pass van de RCD-keepster onderscheppen en schoot beheerst in het doel. Na een half uur spelen gaf Naomi voor op Petra. Zij speelde door op Chantal en 0-2. Tien minuten voor rust kwam Pien het veld in voor de geblesseerde Zafira. Vlak voor rust raakte Petra met een hard schot de paal. Na de limonade en wat aanwijzingen van de trainers werd begonnen aan de tweede helft.

Beide ploegen kwamen sterk uit de kleedkamer maar het was Papendrecht dat scoorde. In de 53e minuut wist Petra met een fraaie pass Chantal te bereiken die binnenschoot. Vlak nadat Laura het veld in was gekomen voor Sam, zette Petra goed druk op de RCD-doelvrouwe. Zij verloor daardoor de bal en Petra kon de 0-4 tegen de touwen schieten. RCD probeerde nog wel te blijven combineren en kwam soms gevaarlijk dicht bij het doel van Papendrecht maar Alicia wist met een paar goede reddingen de eretreffer te voorkomen. Papendrecht drukte door en in de 68e minuut was daar de 0-5 van Naomi. En in de 73e minuut maakte Petra de 0-6. In minuut 79 zette Chantal vanaf het middenveld met een mooie dieptepass Petra alleen voor de uitkomende keepster. De Papendrecht-spits schoot met een lob over de keepster de 0-7 binnen. Direct daarna kreeg Petra haar publiekswissel. Ze werd vervangen door Lenthe. Een kleine tien minuten voor tijd gaf Chantal voor waarna de goed inlopende Laura de bal bij de tweede paal binnenwerkte. 0-8 was tevens de eindstand.