Moeizame overwinning voor Papendrecht

10 oktober 2022 • 02:45

PAPENDRECHT - Anders dan de 1-4 uitslag doet vermoeden had Papendrecht op zaterdag 8 oktober een lastige middag op sportpark Het Bolwerk in Woudrichem. De nog puntloze gastheren trokken een vesting op rond de eigen zestien. Papendrecht kreeg daardoor alle gelegenheid om de bal rond te laten gaan. De 0-1 was dan eigenlijk ook geen verrassing. Norichio Nieveld scoorde met een geweldige vrije bal van even buiten het strafschopgebied. Woudrichem beperkte zich voornamelijk tot de lange bal en was alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht goed weg toen een afgeslagen bal uit een corner op de binnenkant van de paal werd gevolleerd. Dit was ook het enige, echte gevaar dat de Papendrechtse defensie te duchten had van Woudrichem. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten werden twee doelpunten van Papendrecht afgekeurd, beide voor buitenspel. Papendrecht creëerde de ene na de andere kans maar tot een verlossende treffer kwam het niet.

Na de rust bleef Papendrecht de bovenliggende partij maar het lukte maar niet om de score op te voeren. Na één van de spaarzame uitvallen van Woudrichem lag de bal wel in het net achter Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Een snel genomen vrije bal, onoplettendheid in de defensie en de gelijkmaker stond op het bord. Dat was het sein voor Woudrichem om zich helemaal in te graven. Elke bal werd op hoop van zegen blind naar voren getrapt. Papendrecht bleef geduldig en bleef verzorgd voetballen. De beloning kwam in de 79e minuut. Na een overtreding op de opgekomen Job van der Werff wees de prima leidende scheidsrechter Manuel Lopes naar de stip. Invaller Izzy Stellingwerf ontfermde zich over de bal en schoot zijn ploeg vanaf elf meter weer op voorsprong. Die tik kwam Woudrichem niet meer te boven. Jarden van Ek tekende voor de 1-3 en met zijn tweede doelpunt bepaalde Izzy Stellingwerf de eindstand op 1-4.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Ruiz, Baars, Van der Werff, Leenheer, Nieveld, Saffignani (Bernadina), Drenthe, Van Gorp (Stellingwerf), Van Ek (Meulstee).

Verslag van de competitiewedstrijd Woudrichem - Papendrecht inclusief een bijbehorende foto zijn beide van Edwin Schreurs.