Drechtstreek wint laatste competitieduel met 3-2

06 juni 2022 • 11:35
Jordy van Walsem

PAPENDRECHT -

PAPENDRECHT - In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft Drechtstreek toch nog een overwinning weten te behalen, dit ten koste van Wieldrecht. In de eerste helft was Wieldrecht duidelijk de betere ploeg maar na rust kwam daar verandering in.

Al in de 2e minuut van de wedstrijd was het de altijd lastige tegenstander Mark van Agteren die de bal in de kruising achter Drechtstreek doelman Lars Koorevaar liet verdwijnen en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht. Wieldrecht had het initiatief en Drechtstreek wist daar weinig tegenover te stellen. Dezelfde Mark van Agteren wist de voorsprong kort voor rust zelfs nog uit te breiden naar 0-2 toen hij een voorzet goed binnen wist te tikken.

In de tweede helft liet Drechtstreek zich van een heel andere kant zien. Bij afwezigheid van tal van basisspelers zoals Mark Kunst, Koen Lighaam, Shujendy Martis en Justin Blaauw en nog een aantal lang geblesseerden, leek de veelal jeugdige ploeg hun stempel te willen zetten. Het was Thijs den Dunnen die na een minuut of twintig de aansluitende 1-2 wist te scoren. De ploeg van Paul Koster ging steeds beter spelen en Wieldrecht kwam er veel minder aan te pas. Vijf minuten na het doelpunt van Thijs den Dunnen kwam zelfs de gelijkmaker tot stand door een goal van de jonge Nik Semcesen, die net als Nigel de Deugd weer in de basis was gestart. Nauwelijks vijf minuten later maakte Semcesen zelfs nog de winnende 3-2. Met nog tien minuten te spelen schoot hij keihard op de paal en de rebound werd door Nigel de Deugd hoog over geschoten.

Met de uitslag van de wedstrijd veranderde er voor Drechtstreek niets aan het feit dat het vanaf volgende week in de nacompetitie moet spelen om degradatie te voorkomen. Door de uitslagen in de 3e klasse is duidelijk geworden dat Drechtstreek volgende week thuis Streefkerk treft dat wil proberen uit de 3e klasse te promoveren. De winnaar van die wedstrijd moet dan op dinsdagavond 14 juni opnieuw aantreden voor de volgende wedstrijd. De ontknoping volgt dan op zaterdag 18 juni.