Groote Lindt doet zich tekort tegen De Jonge Spartaan

09 mei 2022 • 08:51

ZWIJNDRECHT - Op een werkelijk prachtige voetbalzaterdag in Middelharnis maakte De Jonge Spartaan en Groote Lindt er een mooie competitiewedstrijd van. In het eerste half uur was er vooral sprake van aftasten naar de tegenstander. Er waren mogelijkheden voor beide doelen waarbij de keepers voor redding zorgde. De wedstrijd brak open na een goede combinatie van De Jonge Spartaan dat met een doelpunt de voorsprong in de wedstrijd nam. De bijzonder sterke rechtsback van De Jonge Spartaan kwam weer een keer opstomen naar het Zwijndrechtse doel, liet de Zwijndrechtse verdedigers achter zich en kon  een medespeler bereiken die keurig het Zwijndrechtse doel wist te vinden: 1-0. Vlak voor rust was het Wouter Jansen die op de doellijn een grotere voorsprong voor De Jonge Spartaan wist te voorkomen.

Groote Lindt kwam na rust sterker uit de kleedkamer en kwam dan ook terecht op gelijke hoogte van De Jonge Spartaan. Via een goedlopende aanval in de 54e minuut vond Koen Maes, na een voorzet van Thom Hoogakker, het DJS-doel: 1-1. Het was het eerste competitiedoelpunt van Koen in het rood-witte shirt. Het vervolg van de wedstrijd werd gekenmerkt door veel mogelijkheden tot scoren voor beide doelen waarbij Groote Lindt het dichts bij de winst was. Ook drie Lindtenaren, die met alleen de DJS-doelman nog voor zich, op het DJS-doel af gingen konden dit ook niet positief afronden. Het bleef dan ook bij een 1-1 na een vermakelijke wedstrijd waarbij Groote Lindt een punt heeft gewonnen maar misschien ook wel drie punten heeft verloren. Het blijft dan ook voor Groote Lindt punten sprokkelen waarbij De Lindt op de ranglijst de nacompetitieplaatsen steeds verder achter zich weet te laten. Dinsdagavond kan een volgende stap worden gezet als er in  Rotterdam-Zuid tegen FC IJsselmonde wordt aangetreden (aanvang 20.00 uur). Zaterdag komt dan Oud-Beijerland op bezoek op sportpark Bakestein (aanvang 14.30 uur).