Papendrecht Vrouwen 1 nog zonder puntverlies

18 april 2022

PAPENDRECHT - Op zaterdag 16 april stond voor Papendrecht VR1 op het hoofdveld van het Slobbengors de wedstrijd tegen subtopper SSC’55 VR1 op het programma. Al in de 4e minuut openden de rood-zwarten de score. Linksback Samantha passte op Chantal V. die de bal breed gaf op Petra en 1-0. Daarna kreeg Papendrecht het moeilijk. In de duels was SSC’55 de thuisploeg veelal te snel af was. Door de felheid van de tegenstander die de druk hoog probeerde te houden, hadden de Papendrechtse dames het lastig. Alle zeilen dienden bijgezet te worden om de gelijkmaker te voorkomen. Net voor rust was er nog een schietkant voor Chantal V. maar de SSC-doelvrouwe kon met haar vingertoppen voorkomen dat de bal het doel trof.

In de rust werd aangegeven dat de inzet, het tempo en de passingen beter moesten en dat het feller diende te worden. Nadat voor rust de geblesseerd geraakte Marleen vervangen was door Danielle, werd de tweede helft begonnen met Zafira op de plaats van Quirine. Kennelijk was de boodschap aangekomen daar het team beter ging spelen. Nadat Jolanda de lat had geraakt, was het in de 57e minuut wel raak. Dankzij een strakke diagonale pass van Chantal V. kon Petra alleen op de keeper af die zij passeerde en 2-0. Papendrecht VR1 kwam beter en beter in het spel en kreeg veel meer kansen dan in de eerste helft. Halverwege de tweede helft kon Chantal V. de 3-0 scoren na een prima aangespeelde bal van Petra. Kort daarop nam Petra een directe vrije trap op een meter of 25 van het SSC-doel. Met een prachtige, hoge bal gaf ze de SSC-goalie het nakijken: 4-0. Een kleine 20 minuten voor tijd maakte Petra ook de 5-0, weer na een prachtige pass van Chantal V. Daarna probeerden de gasten het nog wel maar de eretreffer bleef uit. In de slotfase werd Danielle nog gewisseld voor Gabrielle. Volgende week is de return in Sprang-Capelle.