Papendrecht pakt belangrijk punt

11 april 2022

PAPENDRECHT - Dankzij een 1-1 gelijkspel tegen het hoog geklasseerde RVVH heeft Papendrecht de reeks van vier nederlagen doorbroken. De eerste twintig minuten waren de bezoekers uit Ridderkerk de betere ploeg. In de 4e minuut moest Papendrecht-keeper Siggy Schutte al redding brengen op een schot uit de tweede lijn. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden waardoor het meeste balbezit voor RVVH was. Papendrecht kreeg wat mogelijkheden maar schoten van Djerrel Saffignani en Michael van Rooijen gingen over het doel van keeper Kristijan Nikolic. In de 16e minuut wees scheidsrechter Wolf naar de stip van Papendrecht. Nick Kamerling schoot bij het wegwerken in zijn eigen zestien de bal tegen zijn hand. Nu is het al even zo dat dit geen strafbaar hands meer is maar scheidsrechter Wolf was zeker van zijn zaak en kende RVVH de strafschop toe. Het cadeautje werd uitgepakt door Brandon Könemann die de bal in de kruising ramde. Het sierde overigens scheidsrechter Wolf dat hij achteraf erkende dat hij de strafschop niet had moeten geven. RVVH kreeg niet veel later de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar weer een prima redding van Siggy Schutte voorkwam verder onheil. Na deze kans nam Papendrecht het heft in handen, ging beter spelen en wist over de vleugels regelmatig gevaar te stichten.

Jay Luciano was als eerste dicht bij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Jarden van Ek schoot hij via een verdediger net naast. Uit de daaropvolgende corner was vervolgens Lorenzo van Wijk dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Bij de tweede corner op rij was het wel raak. Doelman Kristijan Nikolic liet bij de tweede paal de bal los die vervolgens door Jay Luciano binnen werd gewerkt. Heel RVVH betwijfelde of de bal over de lijn was geweest maar scheidsrechter Wolf stond op de achterlijn en kende het doelpunt toe. Voor de rust kreeg Papendrecht nog twee prima kansen. Eerst was het Jay Luciano die zich langs twee verdedigers wurmde maar alleen voor keeper Kristijan Nikolic de bal onvoldoende raakte en daardoor zijn inzet naast zag hobbelen. Juninho van Ree kreeg de laatste kans van de eerste helft maar zijn kopbal in vrije positie ging naast.

Na de rust kwam RVVH er niet meer aan te pas. De gasten creëerden geen enkele kans waar Papendrecht diverse mogelijkheden kreeg. De sterk spelende Jarden van Ek was meestal de man waar het gevaar vandaan kwam. Na bijna een uur spelen werd zijn voorzet, na een messcherpe counter, door Jay Luciano bij de eerste paal in het zijnet geschoten. Halverwege de tweede helft was er een periode dat de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau zakte. Er kwam van beide zijden geen bal aan en de ballen vlogen regelmatig over de zijlijn. De laatste 10 minuten kreeg Papendrecht nog de kans om de volle winst te pakken maar de hardwerkende Lorenzo van Wijk was twee keer te onrustig in de afronding. De laatste mogelijkheid was voor invaller Cerezo Drenthe maar ook zijn schot belandde niet tussen de palen.

Papendrecht: Schutte, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Saffignani (Keuter), Bravenboer, W. Tilroe, Van Wijk, Van Ree (Bernardina), Luciano (Drenthe).

Verslag van de competitiewedstrijd Papendrecht - RVVH inclusief bijbehorende foto. Beide van Edwin Schreurs.