VV Papendrecht verliest in slotfase van Nieuw-Lekkerland

02 april 2022

PAPENDRECHT - Voor de vierde opeenvolgende keer heeft Papendrecht een nederlaag moeten slikken. De laatste vijf minuten van de wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland werd een verdiende 0-1 voorsprong weggegeven. Bijzonder zuur was het voor Papendrecht-doelman Roy Rijntjes die een nagenoeg perfecte wedstrijd keepte en verschillende malen de Lekkerlanders van een doelpunt wist af te houden. Juist hij beoordeelde in de 85e minuut een voorzet verkeerd waardoor Nieuw-Lekkerland op gelijke hoogte kon komen. In de resterende tijd wist Lekkerland ook nog de overwinning naar zich toe te trekken. Hierdoor kreeg Papendrecht te weinig en Nieuw-Lekkerland te veel.

Voor de neutrale toeschouwer viel er op sportpark Excelsior in Nieuw-Lekkerland genoeg te genieten in de eerste helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er was volop strijd met een iets feller Nieuw Lekkerland. De eerste kans was voor Papendrecht. Jay Luciano loste onverwacht uit de draai een schot dat via de onderkant van de lat weer het veld insprong. Luciano stond overigens na twee jaar voor het eerst weer in de basis en dat kwam het aanvallende spel van Papendrecht zeker ten goede. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Kort na elkaar waren er kansen voor Sjoerd Slob (2x) en Thom den Besten. Rijntjes redde echter in alle gevallen bekwaam, evenals bij de inzet van Felino Jardim in de korte hoek. Vlak voor rust was er nog een goede kans voor Papendrecht. De doorgebroken Luciano schoot echter in het zijnet.

In de tweede helft pakte Papendrecht de zaken anders op. Lekkerland werd op eigen helft vastgezet en dat resulteerde in de 55e minuut in de 0-1 voorsprong. Een inzet van Cerezo Drenthe uit een moeilijke hoek schampte de paal waardoor de bal voor het doel langs hobbelde. Toen de Lekkerland-verdedigers verzuimde de bal weg te werken, was Luciano er als de kippen bij om deze kans te verzilveren. Lang leek dit de winnende treffer te worden. Zeker toen Rijntjes zijn talenten nog eens toonde op een ingeschoten vrije trap van Felino Jardim. De laatste vijf minuten bleken echter fataal. Thom den Besten en invaller Damiën Buwalda waren trefzeker.

Papendrecht is na de recente nederlagen aardig in de problemen gekomen. De ploeg staat alleen op doelsaldo net boven de streep. Het doelsaldo na 16 wedstrijden spreekt boekdelen: 19 voor en 22 tegen. In de verdediging zit het wel goed maar aan het scorend vermogen dient wat te gebeuren. Wellicht dat een fitte Luciano hier verbetering in kan brengen. Zaterdag komt titelkandidaat RVVH naar het Slobbengors. Geen gemakkelijke opgave, maar de uitslagen in deze afdeling leren dat alles mogelijk is.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Bernardina (Van Dalen), Saffignani, Bravenboer, W. Tilroe (Keuter), Drenthe, Van Ree, Luciano (K. Tilroe).

Verslag van de competitiewedstrijd Nieuw Lekkerland - Papendrecht is geschreven door Theo Wolters.