VV Papendrecht strijdend ten onder tegen SHO

25 maart 2022

PAPENDRECHT - In de derde wedstrijd in iets meer dan een week heeft Papendrecht op dinsdagavond 22 maart op het eigen Slobbengors verloren van SHO. Het eerste kwartier was er niet veel te beleven. Beide ploegen kregen geen kansen. SHO, dat net onder de streep staat, was de bovenliggende partij. De bal ging wat makkelijker rond dan bij de gastheren.

In de 20e minuut kwam SHO op curieuze wijze op voorsprong. Bij het wegkoppen van een voorzet werd centrale verdediger Nick Kamerling op zijn achterhoofd geraakt door een aanvaller van SHO. Waar iedereen riep dat het om een hoofdwond ging, liet scheidsrechter Berg doorspelen. Op het moment dat hij floot, dacht iedereen dat dit om de nog op de grond liggende speler ging. Maar tot verbazing van velen wees hij naar de strafschopstip voor een handsbal van Michael van Rooijen. Een vreemde beslissing. Robin Winkels benutte het buitenkansje en bracht de gasten op 0-1.

Na deze treffer ging Papendrecht beter voetballen en waren er kansen. Cerezo Drenthe had de grootste mogelijkheid. Na een prima individuele actie ging hij het strafschopgebied in, waar hij op de hakken werd gelopen door een SHO-verdediger en naar de grond ging. Scheidsrechter Berg vond het niet voldoende voor een strafschop. De wedstrijd mocht gerust pittig genoemd worden met flinke overtredingen aan beide zijden. Vlak voor rust moest Papendrecht-aanvoerder Xavier Leenheer met rood van het veld vertrekken. Na een onbesuisde overtreding op Roy van der Pligt kon scheidsrechter Berg niet veel anders doen dan de rode kaart te trekken.

Na de rust stroopte Papendrecht de mouwen op. Het was niet te zien dat de rood-zwarten een man minder hadden. SHO kon door het overtal wat makkelijker de vrije man vinden, maar kwam niet tot kansen. Het was juist Papendrecht dat de kansen kreeg. Eerst was het Juninho van Ree die na een mooie combinatie net voorlangs schoot. Invaller Jay Luciano was het dichtst bij een doelpunt toen hij alleen voor Niels Stehouwer verscheen. De SHO-keeper voorkwam met een prima redding de gelijkmaker. De laatste 10 minuten sloeg de vermoeidheid toe bij Papendrecht. Niet vreemd na alle doordeweekse wedstrijden en het ondertal in de tweede helft. De 0-2 in de blessuretijd was dan ook voor de statistieken.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling (Bravenboer), Baars, Van Ek, Leenheer, Resoort, Van Ree (Bernadina), Saffignani (Tilroe), Drenthe (Luciano), Van Wijk.

Dit verslag van de competitiewedstrijd Papendrecht - SHO is geschreven door Edwin Schreurs.