Pelikaan - CWO

21 maart 2022

ZWIJNDRECHT - Na 2 minuten kwam Pelikaan al op een achterstand, een indraaiende corner werd niet goed beoordeeld en na een doelpoging en een scrimmage werd de bal ingeschoten door Ta’ha Abdelkader Kadri, dus 0-1. Het eerste wapenfeit van Pelikaan kwam pas na 13 minuten, het kreeg een corner. In de 22e minuut kwam Pelikaan op 1-1. Een prima aanval die bij Deveney Veld eindigde, hij kon schieten op het het Vlaardingse doel maar besloot af te geven naar rechts waar Stephan Ooms helemaal vrij stond en hij schoot schitterend diagonaal de bal achter de CWO-keeper. Dit was tevens de ruststand.

13 minuten na rust een goede actie van CWO-speler Chris Martins da Silva. Hij ontving een pass vanaf de linkerkant en met een handige beweging speelde hij zich vrij en rondde hij alleen voor Pelikaankeeper Sjoerd de Groot af, 1-2. De enige goede actie van Pelikaan in de tweede helft was in de 69e minuut. Een pass van Jesper Nossent kwam terecht bij Anwar Nzojibwami die zich keurig vrijspeelde en van net buiten de “16” uithaalde maar onbereikbaar voor de keeper op de buitenkant van de paal schoot. De laatste kans voor Pelikaan kwam van de voet voor de in de tweede helft ingevallen Jens van Baaren, hij probeerde vanaf een meter of twintig de bal over de keeper te plaatsen maar de inzet was te laag en zo kan de keeper van CWO de bal makkelijk vangen. De beslissing viel net voor tijd. Uit een corner liet keeper Sjoerd de Groot de bal uit zijn handen vallen en daar profiteerde CWO’er Raoul Gillet van en scoorde de 1-3.

Dit was één van de slechtste wedstrijden dit seizoen van Pelikaan, er heerste een soort van gelatenheid over de ploeg, geen geloof in eigen kunnen en niet bij iedereen was er de wil om strijdend ten onder te gaan. Een complete off-day.

De opstelling was als volgt: Sjoerd de Groot, Stephan Ooms, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Vince van Nes, Martijn Daane (82, Jordi Leyten), Timo Nossent, Deveney Veld, Bora Ocak (46, Jens van Baaren), Jesper Nossent en Anwar Nzojibwami.