Keurige overwinning Groote Lindt op De Jonge Spartaan

14 maart 2022

ZWIJNDRECHT - Na vorige week zaterdag niet in actie te zijn gekomen als gevolg van de corona-afmelding van Nieuwerkerk kwam afgelopen zaterdag De Jonge Spartaan op bezoek in Zwijndrecht. De gasten uit Middelharnis bezetten voor aanvang van de wedstrijd de 6e plaats op de ranglijst. Groote Lindt vinden we terug op de 10e plaats. Het was dus van belang in deze thuiswedstrijd de punten in Zwijndrecht te houden. Na een afwachtende beginfase viel de 1-0 letterlijk zo maar uit de lucht. Een waarschijnlijk als voorzet bedoelde trap van Rick Schenk waaide van een afstand van z’n 35 meter pardoes achter de, te ver voor z’n doel staande, DJS-keeper.

Hierna ging DJS overtuigend op zoek naar de gelijkmaker en kon dan ook na 35 minuten de 1-1 op het scorebord laten zetten. Een mooie solo vanaf rechts werd door de Groote Lindt-verdedigers onvoldoende op waarde geschat waarna de DJS-aanvaller de bal keurig langs doelman Klootwijk wist te schieten. Groote Lindt verdedigde daarna compact en wist zonder verdere kleerscheuren de rust te halen. Na rust toonde Groote Lindt meer initiatief en drukte op de DJS-verdediging. Vanuit een hoekschop ontstond een onoverzichtelijk situatie en wist Groote Lindt-aanvaller Thom Hoogakker de bal, na een scrimmage, over de doellijn te tikken. De DJS-doelman veegde echter de bal weer het veld in waarna Max Klop klaar stond om overtuigend de bal in het net te schieten: 2-1.

Met nog 30 speelminuten op de wedstrijdklok ging DJS in de achtervolging. Echter ondanks een aantal aanvallende wissels konden de gasten uit Middelharnis dit niet met voldoende overtuiging uit voeren. Groote Lindt verdedigde de voorsprong uit alle macht en wist hier en daar het spel te vertragen om zo speelminuten de sprokkelen. Dit tot frustratie van DJS wat uit mondde in een opstootje waarbij Groote Lindt-speler Rick Schenk de rode kaart werd getoond door de scheidsrechter van dienst. Uiteindelijk konden Groote Lindt-spelers Nasir el Arboui en Thom Hoogakker ook niet de bevrijdende 3-1 op het scorebord krijgen. De wedstrijd eindigde dan ook in een 2-1 uitstand en kon wederom uit volle borst het clublied weer worden gezongen in kleedkamer 4 van de Groote Lindt-accommodatie.

Dinsdagavond gaat Groote Lindt op bezoek bij koploper Nieuwerkerk waarna zaterdag de uitwedstrijd naar Den Bommel volgt.