ASWH blijft maar punten pakken

14 maart 2022

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Sinds de hervatting van de competitie in de Jack’s League, het hoogste amateurniveau van ons land, verkeert ASWH in een prima vorm. De Ambachters pakten zaterdag wederom een punt. Op eigen veld werd een gelijkspel behaald tegen Koninklijke HFC, een van de topteams in de afdeling (2-2).

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd, in de wetenschap dat ASWH midweeks nog een zware inspanning moest leveren in het met 2-0 verloren duel bij AFC. Koninklijke HFC kreeg dan ook al snel een kans om de score te openen. Jim Hulleman mocht een strafschop nemen na ongelukkig hands van Jorginho Soares, maar ASWH-doelman Bryan Janssen redde subliem. Toch kwam de Haarlemse traditieclub, een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland, al na een klein kwartier op voorsprong. Sietse Brandsma, die in de heenwedstrijd nog een hattrick maakte, was opnieuw de plaaggeest voor ASWH.

De Ambachters rechtten echter de rug en bogen de achterstand nog voor rust om. Eerst tekende rechtsback Jay Brand na een goede loopactie voor de gelijkmaker, daarna bezorgde Jorginho Soares ASWH zelfs een voorsprong. Helaas werd die een kwartier na rust uit handen gegeven, waarna een spannend laatste half uur aanbrak. Zowel ASWH als Koninklijke HFC zocht naar de winnende treffer, maar die viel niet meer.

Zo voegde ASWH dus wederom een punt toe aan het totaal. Dat geeft ongetwijfeld vertrouwen richting de komende serie, waarin achtereenvolgens zaterdag bij Jong FC Volendam en dinsdagavond bij Quick Boys wordt gevoetbald.