Drechtstreek klopt koploper Roda Boys

28 februari 2022
Archieffoto

PAPENDRECHT - Na de belangrijke 0-1 overwinning van een week eerder heeft Drechtstreek zaterdag opnieuw de volle winst behaald. Het won met 3-2 van koploper Roda Boys. Na tien minuten was het Mark Kunst die de 1-0 voor Drechtstreek wist te scoren. Na dertig minuten wist Roda Boys hun achterstand om te zetten in een 1-2 voorsprong na twee snelle doelpunten van Toby Tan en Armand Selmani. Die stand was ook de ruststand.

Na een kwartier in de tweede helft maakte Mark Kunst ook zijn tweede van de middag en hij bracht de stand op 2-2. Koploper Roda Boys deed wel pogingen om de winst binnen te halen maar Drechtstreek bleef tot aan het einde de bovenliggende ploeg. Dit tot grote teleurstelling van coach Jan van Grinsven die zijn ploeg tekort zag schieten tegen het hard werkende elftal van Paul Koster. Toen Joey Hakkesteeg kort voor tijd ook nog de 3-2 wist in te schieten bleef de koploper met lege handen achter.

Coach Paul Koster kon alleen maar zeer tevreden zijn over deze belangrijke overwinning. Nu zijn ploeg eindelijk verlost van de lange lijst met geblesseerden wordt duidelijk dat men zeker niet onderaan de ranglijst thuis hoort. Doordat Roda concurrent SVW wel wist te winnen nam die ploeg de koppositie over. Drechtstreek klom drie plekken en staat nu tiende op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek om 14.30 uur de uitwedstrijd in en tegen Arkel.