Papendrecht Vrouwen 1 start nieuwe jaar met zege

07 februari 2022

PAPENDRECHT - Op zaterdag 5 februari speelde Papendrecht Vrouwen 1 voor het eerst in maanden een competitiewedstrijd. Klokslag 14.30 uur floot de scheidsrechter op het hoofdveld van het Slobbengors voor de aanvang van het duel tegen Sleeuwijk VR2. Het was even aftasten maar al snel was Papendrecht beter. In de 5e minuut kon Petra na een strakke pass van Claudia alleen op de keeper af. Die pareerde de doelpoging en ook in tweede instantie gelukte het niet de bal in het net te krijgen. Het duurde tot de 28e minuut voordat de nul van het scorebord kon worden geveegd. Weer kon Petra alleen op het doel af, deze keer na een lange pass van Fleur, en 1-0. In deze fase van de wedstrijd was Papendrecht de bovenliggende ploeg, ondanks dat de tegenstander zo nu en dan ook kleine kansjes kon creëren die door de solide rood-zwarte verdediging konden worden afgeslagen.

In de 33e minuut werd gefloten na een overtreding van een tegenstander op 25 meter van het doel. Fleur benutte de vrije trap met een hard schot: 2-0. In de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten meer opzetten. Uit een corner kon hard worden ingekopt. Met een 2-1 stand werd de rust ingegaan.

Met een ongewijzigde opstelling werd begonnen aan de tweede helft. Deze werd een ander verhaal. De Papendrechtse dames bleven strijden om de punten binnen te halen maar Sleeuwijk kwam meer en meer opzetten. Tien minuten na rust werd het gelijk na een diagonaal schot. Door enkele wissels en omzettingen in het veld probeerde de Papendrechtse leiding de punten alsnog in Papendrecht te houden. Marieke en Silvia verlieten het veld voor Danielle en Quirine. Ruim 10 minuten voor tijd bracht Petra na een prima pass van Claudia de thuisploeg weer op voorsprong. In de slotfase werd Sleeuwijk soms behoorlijk gevaarlijk maar Papendrecht bleef knokken en trok zo de 3-2 over de streep. Het was een zware wedstrijd die gelukkig met winst kon worden afgesloten. Dikke pluim voor het gehele team.