Eindelijk een ruime overwinning voor Drechtstreek

15 november 2021

PAPENDRECHT - Na een lange periode zonder overwinningen is Drechtstreek er zaterdag in geslaagd een klinkende overwinning te behalen. Het deed dit ten koste van het EBOH dat met lege handen terug moest naar Dordrecht. Drechtstreek kon eindelijk weer eens bijna op volle sterkte aantreden. Behalve de geblesseerde Ties van Aggelen ontbraken alleen nog de lang geblesseerden Ton Groffen, Daeley van de Graaf en Joris Moesman. Ook de aanwezigheid van routinier Damien Vereecken was heel goed merkbaar.

Drechtstreek ging fel van start. Nog geen minuut nadat het startsignaal van scheidsrechter Kadir Düzdüsen wist Mark Kunst al gebruik te maken van een fout in de EBOH defensie. Bij de aanval over rechts gaf Marco Vrolijk een prima pass aan Mark Kunst die meteen de 1-0 kon scoren. EBOH leek geschrokken en zette direct aan op zoek naar de gelijkmaker. De defensie van Drechtstreek, waar Damien Vereecken op uitstekende manier de lijnen uit wist te zetten, bleek te sterk voor EBOH. Men kwam er domweg niet doorheen. Daarnaast keepte doelman Marvin Straver weer een prima wedstrijd. Drechtstreek bleef ook aandringen en drie minuten voor rust kreeg het een corner te nemen. Opnieuw was het Mark Kunst die daaruit scoorde, zodat de rust aanbrak met een 2-0 voorsprong.

Bij de start van de tweede helft werd grensrechter Lennart van Rijswijk, die met een kuitbeenblessure moest afhaken, vervangen door Mark Stoevenbelt. De ploeg van Paul Koster bleef aanvallend spelen. Na bijna een kwartier kon de voor Mark Kunst ingevallen Rick Sieses op een goede pass van Justin Blaauw zelfs de 3-0 inschieten. Ondanks enkele serieuze pogingen van een hard werkend EBOH wisten de Papendrechters de ruime voorsprong vast te houden. Drechtstreek wist zich nog enkele serieuze kansen te scheppen. Zo kwam onder-19 speler Bastian van Beest, die was ingevallen voor Marco Vrolijk, nog alleen voor EBOH keeper Jan-Arie Kouwenhoven te staan Het lukte hem echter niet om te scoren. In de 86ste minuut werd de bal nog tot twee keer toe van de lijn gehaald anders was de voorsprong nog groter geworden.

Na afloop van de mooie overwinning was de opluchting bij spelers en staf en spelers van Drechtstreek groot. Het is voor de ploeg te hopen dat het de ommekeer die is ingezet voor meer punten zal gaan zorgen en dat het degradatie spook op afstand kan blijven. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd in en tegen Heukelum dat evenveel wedstrijdpunten heeft.