Groote Lindt nog niet klaar met SSS

01 november 2021

ZWIJNDRECHT - Op een kletsnat sportpark Bakestein ontvang Groot Lindt het Klaaswaalse SSS. Het hoofdveld was ondanks de vele regenval nog redelijk bespeelbaar. In overleg met beide trainers en aanvoerders besloot de scheidsrechter van dienst het veld goed te keuren. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide teams veel moeite met het veld en dus de balcontrole hadden. Groote Lindt probeerde te blijven voetballen en via combinaties de aanvallers in stelling te brengen.

Dat resulteerde in een aantal grote mogelijkheden tot scoren voor Groote Lindt. Een vrije kopkans en een schot wat aan de verkeerde kant van de paal belandde. Aan de andere kant van het veld moest de Groote Lindt keeper op korte afstand redding brengen op een inzet van een Klaaswaalse aanvaller. Het was Groote Lindt dat net voor rust de score wist te openen. Een goed uitgevoerde aanval via Max Klop werd door Wesley de Hoog langs de SSS-keeper geschoten: 1-0.

Na rust werd het veld nog zwaarder en was er geen mogelijkheid meer tot goed combinatievoetbal. Beide teams toonde veel inzet waarbij SSS beter uit de kleedkamer kwam. SSS kon dan ook in de loop van de tweede helft de stand gelijk trekken. Voor het Zwijndrechtse doel ontstond, na een hoekschop, een rommelige situatie.

Groote Lindt-verdediger Nathan Silie probeerde de bal weg te schieten maar raakte de bal, in de natte en moeilijke omstandigheden, totaal verkeerd. Via de binnenkant van de paal belande de bal pardoes in het net: 1-1. Met nog 30 minuten te spelen was dit het sein voor een open wedstrijd met scoringsmogelijkheden voor beide doelen. Het aantrekkelijke duel kwam echter voortijdig, met nog 6 minuten te spelen, tot een einde. De scheidsrechter moest zich aan een (kuit)blessure laten verzorgen en gaf al snel aan de wedstrijd niet te kunnen vervolgen. Gevolg was dat de wedstrijd definitief werd gestaakt en SSS voor 6 wedstrijdminuten en 4 minuten extra tijd nog een keer naar Zwijndrecht mag reizen. Voorlopig hebben beide teams ingestemd het restant uit te spelen op dinsdagavond 23 november 2021. De KNVB moet hier echter nog wel mee akkoord gaan.

A.s. zaterdag 6 november 2021 reist Groote Lindt door de Kiltunnel naar s’ Gravendeel voor de uitwedstrijd tegen de lokale V.V. (aanvang 14.30 uur). Heel Groote Lindt kijkt echter al naar een zaterdag verder. Op zaterdag 13 november a.s. staat namelijk de bekerwedstrijd Groote Lindt – Pelikaan op het programma. Na lange tijd weer een echte Bakestein-derby.

Bron foto's: Website SSS.