Teamprestatie brengt Groote Lindt de overwinning

05 oktober 2020
Foto van Man of the Match Raymond Klootwijk

ZWIJNDRECHT - Het was glibberen en glijden op het natuurgras van Sportpark Bakestein. Zonder publiek, een gesloten kantine maar met de aanwezigheid van ATOS-verslaggever Paul Budde startte Groote Lindt de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan (DJS) uit Middelharnis. DJS maakte ondanks dat de competitie niet werd afgemaakt toch de promotie naar de 3e klasse.

De gasten uit Middelharnis lieten direct zien dat zij voor de derde klasse een aanwinst zijn. In een evenwichtige eerste helft was de bal vooral voor Groote Lindt maar werden de kansen over beide elftallen verdeeld. Aan Zwijndrechtse kant waren er mogelijkheden die onder normale omstandigheden zeker een doelpunt waren geweest. Vlak voor rust werd een fout in de Zwijndrechtse verdediging afgestraft waarna de DJS-aanvaller de stand op 0-1 zette.

In de tweede helft werd duidelijk dat door de weers- en veldomstandigheden combinatievoetbal niet meer mogelijk was. Het werd dus 45 minuten strijd om als team de punten binnen te halen. Beide elftallen gingen vol voor de winst en daardoor werd het de wedstrijd van de keepers. Zowel de DJS-keeper Johan Kroon als Groote Lindt-keeper Raymond Klootwijk wisten hun team in de wedstrijd te houden. De goals vielen uit eindelijk in de laatste minuten van de wedstrijd. Met nog 10 minuten te spelen zette Nasir El Arbaoui Groote Lindt naast DJS: 1-1. Groote Lindt rook de overwinning en DJS was tevreden met een punt. Wie anders dan topscorer Michael Slingerland sleepte in de 95e minuut de overwinning voor Groote Lindt over de streep: 2-1. Tot tevredenheid van het gehele elftal werd keeper Raymond Klootwijk gekozen tot Man of the Match. Met deze overwinning blijft Groote Lindt koploper in de 3e klasse D met de volle 9 punten uit 3 wedstrijden. Nu eerst genieten van deze teamprestatie en zaterdag vol vertrouwen naar Oud-Beijerland voor de topper tegen OSV.