Tandeloos Papendrecht verliest openingsduel

21 september 2020

PAPENDRECHT - Op zaterdag 19 september heeft Papendrecht in een niet echt boeiende wedstrijd de punten in de gemeente Brielle moeten laten. Brielle was op sportpark Geuzenpark in Vierpolders in de beginfase de betere ploeg. Dat leidde tot twee kansen in de 7e en 10e minuut. De eerste kans ontstond uit een matige opbouw van de Papendrecht-defensie waarna in de zestien de bal voor de voeten van Luuk Korver viel. Zijn uithaal kon geblokt worden. De rebound was voor Adam El Fazazi. Zijn schot kon gepakt worden door Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. De tweede kans was weer voor Adam El Fazazi. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Met een geweldige redding met de voet voorkwam Roy Rijntjes de achterstand.

Na een omzetting op het middenveld kreeg Papendrecht wat meer grip op de wedstrijd. Dit leverde de eerste kans op voor Xavier Leenheer die na een prima aanval over de linkerflank een schietkans kreeg op de rand van de zestien. Zijn schot werd door Brielle-keeper Mitchell Lieshout over het doel gewerkt. Uit de daaropvolgende corner kopte aanvoerder Nick Kamerling buiten bereik van Van Lieshout op de kruising. Tot aan de rust viel weinig meer te beleven. Alleen Justin Beemsterboer kreeg nog een mogelijkheid. De spits werd diep gestuurd door George Tomas de Brito. Even voor het zestienmetergebied kapte Beemsterboer zich prima vrij, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Het eerste kwartier na rust was zeer matig. Beide elftallen kwamen niet in de buurt van de goal. Nadat de thuisploeg met een vlotlopende aanval over de rechterkant Zepp Jacobs in stelling had gebracht, was het direct raak. Geheel vrijstaand schoof hij de bal langs Roy Rijntjes. Papendrecht moest in de achtervolging, kroop wat meer uit de schulp en werd daardoor dreigender. Tot echt grote kansen leidde het echter niet. Nadat ruim een kwartier voor tijd de 2-0 was gevallen na flipperkastvoetbal in het Papendrechtse strafschopgebied, was de wedstrijd gespeeld. Het was opnieuw Adam El Fazazi die de bal uiteindelijk voor zijn voeten kreeg. Deze keer schoot hij wel raak. Met een slotoffensief onder leiding van Nick Kamerling probeerde Papendrecht nog wat te forceren, maar de ploeg van trainer Johan Sturrus kon geen gat in de defensie van Brielle vinden.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Kamerling, Resoort, Van Ek, Van der Waal, Tomas de Brito (Keuter), Leenheer, Molenaar (Tilroe), Beemsterboer, Drenthe (Van Wijk).

Het wedstrijdverslag van Papendrecht 1 en bijbehorende foto zijn van Edwin Schreurs.