Papendrecht VR1 start competitie met zege

21 september 2020

PAPENDRECHT - Op zaterdag 19 september begon voor Papendrecht VR1 de competitie op het gemeentelijk sportpark Haestinge in het in de Zeeuwse gemeente Tholen liggende Sint-Maartensdijk. De dames waren gretig en vast van plan de zegereeks van de beker voort te zetten. In het eerste kwart van de wedstrijd ging het spel over en weer met kansen aan beide kanten. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De Papendrechtse keepster Ilse Verwijs kon enkele malen voorkomen dat de tegenstander tot scoren kwam. Papendrecht had veel moeite met de linkerspits van Smerdiek VR1 die elke keer weer razendsnel opkwam. Trainer Eimerd van de Griend voerde enkele omzettingen door om dat gevaar te neutraliseren. Manja Ponsioen kreeg de opdracht de linkerspits te stoppen.

De ban werd gebroken door een corner die door Britt Duijzer werd genomen. Petra Dujardin, die positie had genomen in het zestienmetergebied, kon de bal prachtig met het hoofd verwerken: 0-1. Na de openingstreffer kwamen de tegenstanders meer en meer in balbezit. Al hun aanvallen konden echter worden gepareerd door de uitstekend voetballende Papendrecht-verdediging onder leiding van laatste vrouw Fleur Lachnit.

Na rust kregen de Papendrechtse dames diverse mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. De gastvrouwen probeerden de gelijkmaker te realiseren, maar dat gelukte niet. Een lange pass van Fleur Lachnit bereikte Petra Dujardin die na een prachtige soloactie op het doel van de tegenstander af kon gaan en in de 65e minuut 0-2 maakte. Het was vervolgens zaak om de comfortabele 0-2 vast te houden. Er werd geknokt door beide ploegen. In de 92e minuut maakte Smerdiek na een hoekschop de 1-2. Direct na de aftrap zat de tijd erop en floot de scheidsrechter af. Het was zwaar, enerzijds door het weer en anderzijds door de druk die tegenstander had weten te zetten. Lof voor het hele team. Vrouw van de Wedstrijd was Manja Ponsioen.

Het wedstrijdverslag van Papendrecht VR1 en bijbehorende foto zijn van Eimerd van de Griend.