Papendrecht uitgebekerd

14 september 2020

PAPENDRECHT - Na een gelijkspel en een nederlaag was het voor de thuiswedstrijd tegen Walcheren duidelijk voor de mannen van trainer Johan Sturrus: de laatste wedstrijd van de bekerpoule moest gewonnen worden om verder te bekeren. Ondanks het matige spel leek die opdracht tot vlak voor tijd te lukken. Totdat bij het uitverdedigen een slordige breedtepass eenvoudig onderschept kon worden en de bal een paar seconden later achter de kansloze doelman Roy Rijntjes werd geknald: 2-2. Een terechte uitslag, al hadden de rood-zwarten het geheel aan zichzelf te wijten dat de overwinning niet over de streep werd getrokken.

In de eerste helft, die het aankijken nauwelijks waard was, had Cerezo Drenthe met een prachtige individuele actie al snel voor de 1-0 gezorgd. Daarna waren de beste kansen echter voor de gasten uit Zeeland, die na een mooie aanval in de 37e minuut op gelijke hoogte kwamen.

De tweede helft liet een iets beter en fanatieker Papendrecht zien. Het aanvalsspel leverde een strafschop op. De inzet van Justin Beemsterboer werd echter gestopt door de doelman van de gasten. Bij de volgende aanval was het wel raak. Belaagd door twee tegenstanders wist invaller Lorenzo van Wijk, die collega-aanvaller Cerezo Drenthe had afgelost, na krachtig doorzetten van aanvoerder Xavier Leenheer op links, de 2-1 binnen te tikken. Vervolgens kregen de gastheren meerdere grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo stonden diverse keren Papendrechters oog in oog met de Walcheren-goalie. Maar omdat de bevrijdende 3-1 uitbleef, kregen ze vlak voor tijd de spreekwoordelijke deksel op de neus.

Door de 2-2 is eersteklasser Papendrecht teleurstellend laatste geworden in de bekerpoule met louter tweedeklassers als tegenstanders. Naast de bekeruitschakeling was er door het ernstig geblesseerd uitvallen van Thomas Muilwijk nog meer slecht nieuws te melden vanaf het Slobbengors. Kortom, een voetbalmiddag om snel te vergeten. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, in en tegen Brielle. De week daarop komt Heerjansdam op bezoek.