Drechtstreek bekert verder

14 september 2020

PAPENDRECHT - Met een 1-2 overwinning van Drechtstreek in en op Oostkapelle hebben de Papendrechters de volgende ronde voor de KNVB-beker behaald. Eersteklasser Heerjansdam won ook zijn derde wedstrijd en eindigde als eerste in de poule.
Drechtstreek begon redelijk slordig aan de wedstrijd maar wist, ondanks dat de tegenstander beter voetbal op de mat legde, toch in de wedstrijd te blijven. Het slaagde er na enige tijd wel in om enkele goede kansen te creëren maar tot scoren wist men niet te komen. Oostkapelle leek op voorsprong te komen toen scheidsrechter Van den Bergen hen een strafschop toekende maar doelman Dennis Sleiffer wist die strafschop voortreffelijk te stoppen. Daarmee werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft liet de ploeg van coach Paul Koster duidelijk beter voetbal zien en dat leidde in de 52ste minuut via een snelle uitbraak tot de 0-1 door Koen Lighaam op aangeven van Thijs den Dunnen. Geleidelijk aan kwam de ploeg beter in de wedstrijd ondanks dat Oostkapelle zich niet onbetuigd liet. Ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Drechtstreek de score op 0-2 te brengen door een doelpunt van Max Voogelaar op assist van Ties van Aggelen. Doelman Dion Aerssens stopte het harde schot maar assistent-scheidsrechter De Voogd van Oostkapelle constateerde dat de bal net over de lijn was gegaan.

Zo leek de wedstrijd te eindigen in een enigszins ruime overwinning maar twee minuten voor het einde strafte Oostkapelle geknoei in de Drechtstreek defensie af met een tegengoal en de wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg van Paul Koster.

Komende week begint voor Drechstreek de competitie met de thuiswedstrijd tegen Roda Boys uit Aalst. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.