Zakelijke overwinning IFC Vrouwen tegen BZC’14

07 september 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het vlaggenschip van de IFC Girls Academy speelde de tweede wedstrijd in de bekerpoule op sportpark De Meidijk in Zuilichem. In het Gelderse land was BZC’14 de tegenstander. Na de nederlaag van vorige week, 0-4 tegen Unitas, moest er wat rechtgezet worden. Dat moest dan wel gebeuren zonder de geblesseerden Britt Wijnmaalen, Jessica Idzenga en Daniëlle Zwang.

De nog niet helemaal fitte Rhodé Matze startte wel in de basis. Haar optreden was echter van korte duur. Na twee minuten spelen moest zij balend het veld al weer verlaten. En na een kwartier spelen wederom een klap voor IFC. Middenvelder Birgit Schutte ging met een schreeuw tegen de grasmat en moest ook vervangen worden.

De Ambachtse brigade moest even puzzelen om de pionnen weer op de juiste plek neer te zetten. Een gezapige eerste helft was het vervolg. Er moest tot halverwege de tweede helft gewacht worden voordat er voor het eerst gejuich was te horen. Het was Lisa Hartsuiker die het veldoverwicht van IFC ook op het scorebord liet zien. Een kwartier voor tijd was het verdedigster Silke Dekker die opstoomde richting vijandelijk doel. Haar opmars stopte op de grond in het strafschopgebied.

De scheidsrechter gaf een strafschop die prima door Lisa Hartsuiker werd benut. Vlak voor tijd was het wederom de IFC-spits die trefzeker was. Een harde, scherpe voorzet van Svenja van Nes werd de touwen ingejaagd. Achterin was het Femke Kasius die de regie prima in handen had. Zij stuurde haar verdediging keer op keer aan. Ook keepster Femke Groeneweg was niet voor niets naar Zuilichem gereden. Zij moest een aantal keren reddend optreden.