Burgemeester Arno Brok keek rond bij Prins Hendrikbrug in Dordrecht

12 februari 2010

DORDRECHT - Het bezoek van burgemeester Arno Brok aan de wijk de Staart had een historisch tintje. Aan het einde van zijn werkbezoek keek hij rond bij de prins Hendrikbrug. Het was precies honderd jaar geleden dat prins Hendrik op deze plaats zijn eigen brug in Dordrecht had gekregen. De man van de Koningin opende op 12 februari 1910 de prins Hendrikburg.

Hierdoor ontstond er een mogelijkheid voor een verbinding tussen de Staart en de rest van de stad. Dit historische feit was door de Dordtse Historische Kalender aan het licht gekomen en Dordt Centraal en Dordt Nu kwamen met beelden en tekst over dat jubileum. Voordat Brok over het Wantij keek, had hij nog een ontmoeting met Staartbewoners. Daar was ook het voormalig PvdA raadslid Jan Vogelaar bij.

Sterrenburg wordt na de Staart volgende week de derde wijk van de stad waar de burgemeester komt kennis maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.