Dordrecht heeft er (tijdelijk) een rotonde bij

27 april 2010

DORDRECHT - Dordrecht heeft er weer (een tijdelijke) rotonde bij. Bij de Dubbeldamseweg/Toulonselaan is er een geheel nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Voor fietsers, auto's en bussen wel wennen. De gemeente kondigde dat ook aan met een eerder persbericht. Morgen zullen verkeersregelaars op straat staan om aanwijzingen te geven Zeker voor de fietsers zal het wennen zijn, want de rotonde moet ook het nodige snelverkeer gaan verwerken.

 Nieuw busstation 28 april in gebruik

Woensdag 28 april wordt het nieuwe busstation bij het station in gebruik genomen. Het nieuwe busstation heeft de vorm van een eiland en is gemaakt van een combinatie van staal, glas en hout. Het busstation krijgt een hoogwaardig digitaal informatiesysteem. Arriva krijgt de beschikking over twaalf opstelplaatsen voor bussen.

'Nep' rotonde.
De bussen die uit de oostelijke richting komen, kunnen het busstation alleen via een rotonde bereiken. Daarom wordt op 27 april een ‘nep’ rotonde aangelegd op de kruising Transvaalstraat, Toulonselaan, Oranjepark en Burgemeester de Raadtsingel. Dit ‘nep’ houdt in dat de rotonde alleen in de belijning is gezet. In de bouwvakvakantie wordt de definitieve rotonde aangelegd.
Het tijdelijk busstation met de haltes bij de nieuwe fietsenstalling en op de Stationsweg komen met ingang van 28 april te vervallen. Ze worden vanaf 3 mei verwijderd.

Aantrekkelijk Stationsgebied
De gemeente Dordrecht werkt samen met NS en ProRail aan de herinrichting van het Stationsgebied. Het Stationsgebied verandert in een mooie entree naar de binnenstad en een aantrekkelijke plek voor bewoners, bezoekers en reizigers. De omgeving van de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg wordt overzichtelijker, veiliger en beter bereikbaar. Daarnaast worden maatregelen doorgevoerd om de doorstroming van het verkeer aanzienlijk te verbeteren. De herinrichting is in oktober 2010 gereed.
 
Kijk voor meer informatie op: www.dordrecht.nl/stationsgebied.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.