Historische afgang voor FC Dordrecht

02 oktober 2010

DORDRECHT - De einduitslag gaat als regelrechte afgang de boeken in en zal daar voor altijd blijven staan. In Deventer beleefde FC Dordrecht op vrijdag 1 oktober een gitzwarte avond en fungeerde als schiettent voor de getergde thuisclub: 8-0. De grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis maakte korte metten met de wederopstanding uit de laatste wedstrijden. Toch had het daar bij de aftrap nog geenszins de schijn van en vol vertrouwen bezette Dordrecht de helft van de tegenstander.

Na tien minuten was het feest echter voorbij. Scheidsrechter Wiedemeijer kon niet anders dan de bal op de stip leggen nadat Tom Beugelsdijk zijn tegenstander met beide handen om zijn middel had tegengehouden. De bijbehorende rode kaart leek echter zwaar gestraft. “Als geen ander begreep ik dat daarmee de wedstrijd gespeeld was, maar regels zijn regels”, aldus de leidsman na afloop. De 1-0 van Koen van der Biezen vanaf elf meter kwam Dordrecht in ondertal nog aardig te boven, maar de bluf van Henny Lee door onaangepast door te spelen, kwam duur te staan. Na de 2-0 van Pedro op het halve uur zakte de ploeg ver weg en met nog twee treffers van diezelfde Pedro voor rust was het pleit beslecht.

Lee probeerde met Versluis voor Quekel en Siqueira voor Huymans in de tweede helft de schade beperkt te houden, maar daar kwam weinig van terecht. Binnen tien minuten lagen nummer vijf en zes van Janota in de touwen en tot vreugde van de thuisaanhang viel de 7-0 (Hollart) en 8-0 (Heerkens) ook nog. De schande van 2001 toen Go Ahead met dezelfde cijfers in Dordrecht verloor was daarmee uitgepoetst.