Boléro van Ravel voor carrillon en saxofoons

29 augustus 2011
Boléro van Ravel voor carrillon en saxofoons

DORDRECHT - De serie zomerconcerten wordt donderdag 1 september feestelijk afgesloten met een bijzonder concert voor klokken en saxofoons. Op het grasveld naast de Grote Kerktoren speelt stadsbeiaardier Boudewijn Zwart in samenspel met de achttien muzikanten van The British Saxophone Choir. Het concert begint om 20.00 uur en wordt voorafgegaan door het klokluiden voor vrijwilligers.


Saxofoons associeert men meestal met Jazzmuziek. De Engelse saxofonisten spelen echter een licht klassiek programma. Naast Mozart, staat onder ander ook de Bolero van Ravel op het programma. Beiaardier Boudewijn Zwart maakte diverse arrangementen en bespeelt het reizende Concert Carillon, dat uit meer dan 50 klokken bestaat. Vorig jaar trad hij voor het eerst op met The Britisch Saxophone Choir, tijdens een concert in Birmingham. Het internationaal gerenommeerde ensemble bespeelt dat het hele arsenaal van saxofoons, van de 20 centimeter kleine piccolo-sax tot de meer dan twee meter hoge bas-sax. Het ensemble is toonaangevend in Engeland. In Nederland bestaat geen professioneel saxofoon-orkest van deze grootte. Naast het spelen van de muziek besteedt dirigent Nigel Wood ook veel aandacht aan de presentatie van de te spelen muziek. Daardoor is het ook een lust voor het oog om de musici bezig te zien. Een openluchtconcert voor het hele gezin. Het concert duurt ongeveer een uur en is om 21.00 uur afgelopen. Wie het concert zittend wil beluisteren mag een eigen stoel meenemen.

Vrijwillige klokkenluiders kunnen zich om half acht verzamelen aan de voet van de toren.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.